Var med när nästa raket tänds!

Portföljrapport vecka 2

Introduktion

I dessa rapporter kan ni följa min portfölj under året. Anledningen till dessa inlägg är för att vara så transparent som möjligt med mina innehav i de olika bolagen jag skriver om. Dessutom är det ett bra sätt för mig att reflektera över min egen utveckling som aktiesparare.

I dessa inlägg kommer jag reflektera utifrån mina egna åsikter och lärdomar jag dragit från vecka till vecka. Det kan vara allt ifrån en bok jag läst eller intressanta nyheter osv. Vi får se lite vad det utvecklar sig till. Huvudpunkterna för varje inlägg kommer iaf vara att presentera veckans resultat och vilka köp/sälj jag gjort.

Vecka 2

Innehav vid veckans start

Innehav vid starten av veckan

Veckans avslut

Avslut vecka 2
Avslut vecka 2

Kommentar

Veckan har bestått av en hel del avslut. Har både gått in och ut ur Tc Tech, Anoto och Tobii pga att jag kände att det var bättre att vänta in vändningen av marknaden (onödigt att sitta på allt för stort gav).

Har även gjort hyfsade pengar på Fastout. Riktigt svårt bolag att värdera och det var nog anledningen till att börsnoteringen inte drog iväg som för övriga IT-bolag (Imint, Tc Tech osv). Följde kursen under dag två och beslutade mig för att uppsidan i aktien va allt för stor och nedsidan väldigt liten på 0,8-0,9. Som ett brev på posten kom det positiva PM om avtal. Dessutom gjordes ett inlägg på Redeye med en riktkurs på ca 3:-. Sålde dock av hela (tog först hem lite vinst) mitt innehav på grund av en artikel jag läste under fredagen (Drönarfilmning kan förbjudas). Även om jag inte tror på ett förbud, ansåg jag att det var bäst att sälja nu innan marknaden överreagerar. Tycker fortfarande företaget är intressant och kommer säkert gå in igen längre fram.

Köpte även ner mitt gav i Sensys, Starbreeze, IVISYS, PB och utökade i Stillfront eftersom det ser spännande ut inom kort med Unravel och spelarökningar.

Veckans resultat

Resultat vecka 2
Resultat vecka 2

Inför vecka 3

Innehav inför nästa vecka
Innehav inför nästa vecka

Kommentar

Smart Energy Sweden: Precis som jag trodde föregående vecka så kom det ett PM om nyöppnad station. Att det skulle öppnas en station i Arkelstorp har redan kommunicerats ut så blev inte så kursdrivande. Under nästa veckan kan det mycket väl komma ett PM om någon ytterligare station.

Net Insight: Det har varit väldigt tyst om Net Insight den gångna veckan och mycket beror nog på att (som jag skrev förra veckan) den globala försäljningschefen tillträder nu i dagarna. Tror veckan för övrigt blir ganska tyst men kursen skulle behöva ett positivt PM för att stå emot den negativa trenden på börsen just nu.

Sensys Gatso Group: Lyckades inte stabilisera sig runt 3:- förra veckan utan rycktes med ner som resten av börsen (förutom några få undantag). Har för mig jag läste någons kommentar om att just i börja av året kommer det troligtvis inte så många ordrar från Sensys,  eftersom deras kunder har inte riktigt koll på vilken budget de har inför resten av året ännu (Låter som ett vettigt argument). Så länge vi inte går under 2,50 är jag mycket nöjd med veckan.

Stillfront: Mycket vinsthemtagningar och efter en större uppgång förra veckan. Levererade dock ett positivt PM gällande spelartillväxten för Q4 (upp 33 %). Med tanke på att stillfront satsar på mer långlivade spel är ju detta väldigt positivt! Dessutom med tanke på att Unravel dyker upp här och var i nyhetsmagasin som förväntar sig att det blir en av de mest förväntade spelen det kommande året. Tror kursen kan gå upp ett par snäpp nästa vecka på grund av hypen runt Unravel.

Minesto: Tror inte det dyker upp något speciellt under denna veckan. Skulle dock vara kul med en uppdatering gällande projektet men tror det kommer dröja lite.

Precise Biometrics: Har kommit tidpunkter när jag funderat på och sälja av Precise och satsa på något annat bolag men det kommer jag inte göra och inväntar spänt rapporten. Tror även att Precise kan återhämta sig lite nästa vecka om Fingerprints aktie inte blankas så friskt. Precise kurs brukar följa FPC:s ganska slaviskt!

Starbreeze B: Starbreeze tappa inte speciellt mycket under den röda börsveckan och släppte nyligen ett nytt DLC till Payday 2. Dessutom tycker jag att Starbreeze förhållningssätt till VR-lanseringen mycket smart (väljer att avvakta och se hur andra VR-produkter utvecklar sig innan de lanserar sin lösning). Som alltid med nya produkter brukar ju uppföljarna vara mycket bättre. Finns det få spel eller filmer till VR när det lanseras kommer det ändå ta tid innan alla har ett VR-headset hemma?

IVISYS: Ett av de få bolagen som faktiskt inte föll under förra veckan! Tycker det är dags att alla de nya säljarna på bolaget börjar leverera nu! Men det tar tid att förändra arbetsätt inom industrier/produktion kan ja tro. Intressant artikel här: Kinesisk fabrik ersatte 90 procent av de anställda med robotar.

Zenergy: Har full förståelse för att ordrar inte kommer flygande så sitter lugnt och still i båten även om kursen tagit onödigt mycket stryk! En ny order kan mycket väl få aktien att stiga väldigt mycket.

Interfox Resources: Avtalet har dragit ut på tiden lite i Kina men förhoppningsvis blir det klart nästa vecka 🙂

Electrolux: Har tidigare varit intresserad av att köpa lite aktier i Electrolux men kursen har alltid varit allt för hög. Tyckte kursen pressats ner tillräckligt för att göra mitt första inköp. Kom även en rekommendation med en riktkurs på 225:-. Kan säkert gå ner lite ytterligare men när väl marknaden vänder finns det nog en hyfsad uppsida.

Totalt 2016

Resultat 2016 v2
Resultat 2016

Intressanta bolag nästa vecka

Är lite nyfiken på Raybased vars kurs har dykt rätt mycket (kommer nog ett inlägg om dem inom kort).

Lycka till nästa vecka 

Niclas Vestlund - Småbolagsraketer.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inlägget av Min portfölj

Ta mig Längst upp