Var med när nästa raket tänds!

Portföljrapport vecka 6

Introduktion

I dessa rapporter kan ni följa min portfölj under året. Anledningen till dessa inlägg är för att vara så transparent som möjligt med mina innehav i de olika bolagen jag skriver om. Dessutom är det ett bra sätt för mig att reflektera över min egen utveckling som aktiesparare.

Jag kommer reflektera utifrån mina egna åsikter och lärdomar jag dragit från vecka till vecka. Det kan vara allt ifrån en bok jag läst eller intressanta nyheter osv. Vi får se lite vad det utvecklar sig till. Huvudpunkterna för varje inlägg kommer iaf vara att presentera veckans resultat och vilka köp/sälj jag gjort.

Vecka 6

Innehav vid veckans start

Innehav inför vecka 6

Veckans avslut

Avslut v6
Avslut v6

Kommentarer

En väldigt omtumlande vecka där jag försökte mig på att tradea lite. Gick väl inget vidare men lärde mig väldigt mycket 🙂 Tycker börsen är riktigt sur, varannan dag dyker den för att nästa dag rekylera tillbaka. Ser inte heller något slut på denna nedåtgående trend, så valde att sälja av några bolag för att senare förhoppningsvis gå in lite billigare.

För att hedga portföljen valde jag att köpa in mig i några gruvbolag. Det stoppade visserligen fallet lite men sen stod de relativt still även när börsen gick upp. På sikt tror jag att gruvbolag kan vara intressanta men jag gillar inte den branschen alls så kommer sälja av när jag gjort en liten förtjänst. Nu består min portfölj enbart av de bolag jag tror på långsiktigt (förutom endomines då). Tanken är  att  tjäna en hacka på endomines för att senare köpa tillbaka några andra bolag lite billigare. Vi får se hur det går….

Fördelning efter avslut

Veckans resultat

Resultat vecka 6
Resultat vecka 6

Portfölj inför vecka 7

Skärmavbild 2016-02-14 kl. 11.12.53

Kommentarer inför vecka 7

Sensys Gatso:  Kursen har gått konstant ner i flera veckor nu men gjorde en vändning runt 2:- denna veckan. Tror kursen kommer gå sakta upp om inte börsen störtdyker. Årsrapporten är den 25 februari.

Kommer det en order från Japan snart?

Transtema: Hade en extra bolagstämma i fredags där köpet av Datelab AB genomfördes. Det intressanta är att köpet betalades med 500,000 aktier till ett pris på 12:- (kursen står i dagsläget på 10:-). Årsrapport 26 februari.

Stillfront Group: Unravel är nu släppts och som jag skrivit i tidigare portföljrapporter ser spelet ut att bli en succe! VD:n för Coldwood uttalade sig i fredags och sa följande “Mottagandet av Stillfronts spel Unravel har varit “fantastiskt bra”, uppger spelutvecklarens vd Jörgen Larsson i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt.”

Raybased: Under veckan har raybased varit på en fastighetsmässa i Malmö där man visade upp sitt system tillsammans med Bravida.

Uppdatering från mässan: “Raybased för just nu ett flertal dialoger med större fastighetsägare och globala aktörer inom fastighetsrelaterade områden. Dessa dialoger berör såväl installationer av systemet som potentiella samarbeten. I takt med att dialogerna utmynnar i reella avtal kommer dessa självklart att kommuniceras till aktiemarknaden.” - VD Lars Granbom

Precise Biometrics: Kursen steg väldigt mycket i fredags på grund av rykten om uppköp. Vi får se vad som händer på måndag då årsrapporten kommer på tisdag!

Oboya Horticulture: Har haft en väldigt turbulent vecka där kursen steg 50-60% ena dagen för att sedan backa 10-20% andra dagen. Presenterade iaf två fina kinesiska samarbetsavtal.  Jag tror mycket på deras växtväggar! Har även fått ett gott första intryck av VD och Styrelseordföranden efter att ha mailat och frågat lite saker. Årsrapporten kommer den 25:e februari, kommer Oboya visa vinst i Q4?

Endomines: Är ett chansköp men eftersom guldpriset har stigit 15-16% i år och endomines bryter redan i detta nu guld borde de gynnas avsevärt av denna förändring. Endomines är mest ett kort innehav så vi får se hur veckan utvecklar sig.

Totalt 2016

Resultat 2016

Några tips

Det första tippset är Billions som är en ny serie. Har sett de första fyra avsnitten och gillar den.

“U.S. Attorney Chuck Rhoades goes after hedge fund king, Bobby “Axe” Axelrod in a battle between two powerful New York figures.” - Imdb

Det andra tipset är boken “Det är jag som äger Carnegie!”. Själv lyssnar jag på den genom Storytel (16 timmar!).

“Det är jag som äger Carnegie. Riksgäldsdirektören Bo Lundgren är irriterad över att bli stoppas av säkerhetsvakter vid Tändstickspalatset Carnegies högkvarter mitt i Stockholms finanskvarter. Samma dag, den 10 november 2008, kl. 15.00 har Finansinspektionen under dramatiska former återkallat investmentbankens tillstånd.
Att en svensk bank blir av med tillståndet har aldrig tidigare hänt. Carnegie ansågs länge vara investmentbankernas Porsche i Norden. Företaget som funnits i över 200 år hade på bara något decennium blivit symbolen för finansbranschens framgång och även fostrat några av finanssveriges mest namnkunniga finansmän. En börsnoterad penga-maskin som gav toppchefer och anställda mångmiljardbonusar. Alla i branschen ville jobba på Carnegie. Nu hade 11 000 aktieägare förlorat allt. 2007 och 2008 blir de två mest turbulenta åren i Carnegies historia. Jakten på pengar, skyhöga risker, brottsmisstankar och tradinghärvan drar Carnegie mot botten. Mitt i den brinnande finaskrisen är kassan till slut tom. Hur kunde det gå så här?
I boken får vi följa med i Carnegies framgång och kollaps. Vi får se hur några av de mäktigaste männen i Stockholms inre finanskrets agerar i kulisserna i spelet om banken. Och tätt följa den dramatiska räddningsaktionen som pågår både innanför och utanför Tändstickspalatset dygnet runt hösten 2008. Men allt skulle visa sig vara för sent. Karolina Palutko Macéus är ekonomijournalist och har tidigare arbetat bland andra på Dagens Industri och TV 4 Nyheterna.”
Lycka till nästa vecka!
Med vänliga hälsnsingar
Niclas Vestlund - Småbolagsraketer.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inlägget av Min portfölj

Ta mig Längst upp