Var med när nästa raket tänds!

Portföljrapport v1

Portföljrapport vecka 1

Introduktion

I dessa rapporter kan ni följa min portfölj under året. Anledningen till dessa inlägg är för att vara så transparent som möjligt med mina innehav i de olika bolagen jag skriver om. Dessutom är det ett bra sätt för mig att reflektera över min egen utveckling som aktiesparare.

I dessa inlägg kommer jag reflektera utifrån mina egna åsikter och lärdomar jag dragit från vecka till vecka. Det kan vara allt ifrån en bok jag läst eller intressanta nyheter osv. Vi får se lite vad det utvecklar sig till. Huvudpunkterna för varje inlägg kommer iaf vara att presentera veckans resultat och vilka köp/sälj jag gjort.

Resultat 2015

Jag började mitt aktiesparande den 17 November, precis när alla gruvbolagen som Orzone och Nordic Mines rusade. Man undrade ju om det var vardagsmat att bolag steg 3-400% på en dag/vecka 🙂 Gjorde väl alla möjliga nybörjarmissar, som att köpa utan att ändra till minicourtage på Avanza till att hoppa på aktier som rusat, för att sedan åka med ner dagen efter. Är ändå rätt nöjd resultatet för året med tanke på att jag bara var med i ca 1,5 månad. Det som bidrog mest till det positiva resultatet var att jag investerade relativt tidigt i Net Insight som steg över 100%.

Skärmavbild-2016-01-10-kl.-13.57.48

Innehav vid veckans start

Hade stora förhoppningar på det nya året men dessa förstördes ganska direkt pga krisen i Asien. Jag har ändå försökt bättra på min kunskap under julledigheten genom att ha läst (lyssnat på via Storytel som ja kan rekommendera) x-antal böcker om aktier . Dessutom har jag lärt mig ett och annat genom att följa börsen nästan slaviskt i 2 månader :).

Skärmavbild 2016-01-01 kl. 22.45.48
Mitt innehav vid starten på veckan.

Veckans avslut

Veckans Avslut

Kommentar:

Valde att skippa fonder helt framöver eftersom jag behöver mer kapital till investeringar i intressanta bolag. Kambi Group var ett av de bolag jag köpte i början och har gett bra avkastning sedan dess. På grund av börsläget valde jag att plocka hem min vinst (aningen för tidigt eftersom nuvarande kurs är 120). G5 sålde jag av på grund av att jag redan har Starbreeze och Stillfront i portföljen och G5:s senaste rapport har sågats vilket gör att jag tror kursen kommer falla ytterligare lite. Minesto (ökade mitt innehav)  tror jag starkt på och är en långsiktig investering, den har stått sig förhållandevis stark under denna första röda vecka. Köpte även en liten post i Interfox sent i fredags eftermiddag. Jag tror kursen har en stor uppsida när väl avtalet presenteras.

Resultat vecka 1
Resultat vecka 1

Innehav inför vecka 2

Skärmavbild 2016-01-10 kl. 15.01.18

Kommentarer

Korta spekulationer inför nästa vecka.

Sensys Gatso: Sensys kommer stabiliseras runt 3:-, alternativt följa med resterande börs ner/upp. Det som skulle få aktien att gå upp kraftigt igen är väl om ordern från OKI i Japan annonseras.
Stillfront Group: Har stigit väldigt mycket förra veckan och tror att det fortfarande finns lite kvar pga hypen runt Unravel.
IVISYS: Detta året skulle IVISYS fokusera på försäljning. Kan det komma en ny order nästa vecka?
Precise Biometrics: Brukar ju följa Fingerprints kurs ganska mycket, så får hoppas FPC gör en comeback nästa vecka 🙂
Net Insight: Den nya globala försäljningschefen tillträder inte förrns i mitten av januari , så blir nog en rätt tyst vecka när det gäller orders.
Minesto: Långsiktig investering. Kursen har varit relativt stabil även under börsens rödaste dagar. Hoppas det fortsätter så.
Starbreeze B: Stiger säkert lite nästa vecka pga av all hype runt VR.
Banhnhof B: Kommer nog sälja av Baahnhof denna veckan om den negativa trenden inte bryts.
Smart Energy: Kan mycket väl komma ett PM om att någon station har eller ska etablerats inom kort. Kursen känns rätt undervärderad just nu men det är ju marknaden som bestämmer.
Zenergy: Får hoppas det kommer någon ny info gällande Migrationsverket.
Interfox: Förhoppningsvis kommer det ett PM om att avtalet är påskrivet!

Potentiella inköp nästa vecka
Anoto: Blev positivt överraskad efter att gjort min sammanställning om Anoto. Frågan är bara om det är rätt tid att gå in nu eller avvakta lite.
Imint: Inväntar en större dipp i kursen för att kanske köpa på mig ett mindre innehav.

Lycka till nästa vecka!

Niclas Vestlund - Småbolagsraketer.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inlägget av Min portfölj

Ta mig Längst upp