Var med när nästa raket tänds!

Portföljrapport vecka 3

Portföljrapport vecka 3

Introduktion

I dessa rapporter kan ni följa min portfölj under året. Anledningen till dessa inlägg är för att vara så transparent som möjligt med mina innehav i de olika bolagen jag skriver om. Dessutom är det ett bra sätt för mig att reflektera över min egen utveckling som aktiesparare.

I dessa inlägg kommer jag reflektera utifrån mina egna åsikter och lärdomar jag dragit från vecka till vecka. Det kan vara allt ifrån en bok jag läst eller intressanta nyheter osv. Vi får se lite vad det utvecklar sig till. Huvudpunkterna för varje inlägg kommer iaf vara att presentera veckans resultat och vilka köp/sälj jag gjort.

Vecka 3

Innehav vid veckans start

Innehav inför vecka 3
Innehav inför vecka 3

Veckans avslut

Avslut vecka 3
Avslut vecka 3

Kommentarer

Denna veckan har det inte skett allt för många avslut på grund att börsen har varit väldigt ostadig och lyst rött för det mesta. Vid veckans start hade jag inte så mycket likviditet på kontot vilket jag nu ångrar lite men vem vill sälja med förlust?

Valde att sälja av Electrolux-innehavet för att kunna köpa andra intressanta aktier vars pris dykt en del. Förra veckan gick jag både in/ut i Anoto och med facit i hand var det ett felaktigt val (valde att sälja för att jag hoppades kunna köpa till ännu lägre gav). Köpte på mig lite Anoto igen och denna gång blir det ett långsiktigt innehav!.

Raybased som jag skrev ett inlägg om denna veckan kunde jag inte motstå på 13-14:-. Uppsidan är mycket större än nedsidan. Gjorde ytterligare inköp mot slutet av veckan efter att det nya avtalet annonserats.

För att finansiera köpet av Raybased fick jag tyvärr offra lite Smart Energy Sweden och Net Insight (har nu sålt av hela min insats i Net Insight så nuvarande innehavet är ren vinst). Innan försäljningen bestod  Smart och Net Insight för nästan halva portföljen vilket påverkade resultatet allt för mycket (både på gott och ont).  Att sälja av lite innehåll i Smart till en förlust på ca 25% tog emot lite eftersom jag tror på sikt att Smart kommer att dubbla min insats vid Q2.

Lyckades även köpa på mig lite mer Starbreeze innan den fantastiska nyheten om Crossfire publicerades. Sålde även av Nobia eftersom mitt innehav var för litet och bättre möjligheter  fanns på annat  håll. Gjorde även en liten hacka på Quick Cool som jag köpte för 6.6 och sålde på 8.5 (trodde på en rekyl efter 40-50 %:s uppgång).

Fördelning av innehavet i portföljen
Fördelning av innehavet i portföljen

Veckans resultat

Resultat vecka 3
Upp även om grafen visar annat.

Portfölj inför vecka 4

Innehav inför vecka 3
Innehav inför vecka 4

Kommentarer inför vecka 4:a

Raybased: Raybased peakade på runt 25:- efter introduktionen och då fanns inte den informationen som finns idag. Två testpiloter igång och den andra testpiloten skulle nog inte startats om inte den första visat på positvia resultat. Min gissning är att Raybased kommer att sluta på en kurs runt 20:- i slutet av veckan. I det senaste PM:t stod det även att de diskuterar med fler aktörer om att införa systemet, men det känns lite osannolikt att ytterligare en pilot skulle starta redan nästa vecka?

Anoto: Förväntar mig inget speciellt under kommande vecka.

Zenergy: Har varit tyst ett tag nu sedan PM om samtal med migrationsverket. Såg detta nyhetsklipp (spola till 15:30) om moduler som används vid flyktingmottagandet, bostadsministern var även med i inslaget och hyllade moduler. Googlade även lite på moduler och många företag som tillverkar olika sorters moduler verkar gå på knäna över efterfrågan så det bör komma nya PM från Zenergy om kontrakt inom kort.

Net Insight: Den nya globala försäljningschefen bör nu vara på plats och det var länge sedan man hörde något från företaget. Kommer det ett nytt PM om avtal denna veckan lär kursen ligga på ATH igen.

IVISYS: Förväntar mig inget speciellt under den kommande veckan men det var länge sedan man fick någon nyhetsuppdatering från företaget.

Starbreeze: PM:et om samarbetet med Smilegate fick kursen att rusa förra veckan och fortsatte även dagen efter även om många trodde på en rekyl. Dessutom kom det ännu ett PM idag (lördags kväll) om att Starbreeze (se nedan) ska öppna en VR-arkad i LA. Tror på fortsatt uppgång under nästa vecka!

Minesto: Har varit väldigt tyst runt Minesto på sistone men de söker för närvarande en kommunikatör som säkert får igång PM:s och PR runt företaget.

Stillfront: Pareto har börjat bevaka Stillfront med en riktkurs på 78:- och det är även min riktkurs inför nästa vecka. Personligen tror jag att Unravel blir en stor succé, inte bara på grund av att det verkar som ett nytt och annorlunda spel utan hur marknadsföringen har skötts. Mycket fokus har varit på utvecklarens passion (Martin Sahlin) för Unravel och det ska inte underskattas! E3 presentationen bidrog stort till att alla fick upp ögonen för Unravel och Martins story.  Dessutom enligt Alexas statistik är 11% av besökarna av www.unravelgame.com japaner, slår spelet igenom stort även i Asien kan det bli en fantastisk kassasko.

Precise Biometrics:

Smart Energy Group: Förväntar mig inget speciellt förutom fortsatta insiderköp av Bengt Grafström? (totalt 775888 aktier fördelat på fyra olika tillfällen redan under 2016).

Interfox Resources: Mycket möjligt att förhandlingarna med kineserna får ett slut den kommande veckan?

Sensys Gatso Group: Tycker det är dags för en uppdatering om hur det går för partnern OKI i Japan denna veckan.

Totalt 2016

Resultat 2016
Resultat 2016

Intressanta bolag nästa vecka

Nästa vecka ska jag fräscha upp presentationen om Net Insight som var en av de första jag gjorde och lever inte riktigt upp till den standard jag vill ha. Har jag tid över så ska jag försöka mig på en presentation av:

  • Starbreeze
  • Precise Biometrics
  • Intuitive Aerial
  • Bioinvent International

Lycka till nästa vecka!

Niclas Vestlund – Småbolagsraketer.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inlägget av Min portfölj

Ta mig Längst upp