Var med när nästa raket tänds!

Presentation av FastOut

Introduktion av FastOut

FastOut är en plattform där företag kan skapa och publicera skräddarsydda 360° drönarvyer för att lyfta fram sitt geografiska läge. FastOut har ett bibliotek med över 10 000 drönarvyer och antalet växer ständigt, med hjälp av drönarpiloter från hela världen.

Affärsidé

FastOuts affärsidé består i att via Bolagets IT- plattform koppla ihop företag som vill lyfta fram ett geografiskt läge med lokala drönarpiloter. Genom Bolagets produkt skapar FastOut effektiv marknadsföring för Bolagets kunder genom att kunderna enkelt kan beställa och skapa interaktiva vyer som kan publiceras enkelt på webben och i mobilen.

Verksamhet

FastOut är pionjärer inom 360 graders drönarvyer och bland de första i världen att kombinera följande tre tekniska innovationer:

  1. 360 gradersvy med intressepunkter.
  2. Global självbetjäningsplattform för piloter ochföretag.
  3. Senaste API-tekniken för integrering.

FastOut inkluderar en bildbank med över 10 000 drönarvyer i Sverige och antalet växer ständigt med hjälp av drönarpiloter från hela världen. Det är möjligt att beställa en kundunik vy från en plats som användarna själva väljer. Bolaget licenserar utnyttjanderätten för kunderna, dock har kunden inte rätt att sälja vidare Bolagets bilder.

Bakom FastOut står grundaren och Bolagets VD Håkan Lindgren och FastOuts styrelse. Tillsammans representerar de lång erfarenhet av att driva globala IT-företag, drönare, samt mjukvaruutveckling.FastOut licensierar ut sin plattform, i form av beställda bilder, i abonnemangsform vilket ger god rörelsemarginal och långsiktiga intäkter. utvecklas på ett sådant sätt att anpassningar till marknader andra än den svenska kan genomföras med relativt små justeringar. FastOuts bildbank expanderar i dagsläget i snabb takt då Bolaget har som avsikt att lanseras på strategiska platser under nästa år.

Produkt

FastOut har utvecklat en självbetjäningstjänst, en IT-plattform där alla företag som vill lyfta fram ett geografiskt läge är potentiella kunder. Via IT- plattformen kan de skräddarsy sina egna 360 gradersvyer.För att skräddarsy deras vyer kan användaren få tillgång till ett konto på IT-plattformen genom att gå in på hemsidan www.fastout.com och registrera sig där. Som förstagångsanvändare får man en förhandsvisning på några valda adresser där 360 gradersvyer är tillgängliga. För att få tillgång till hela tjänsten så kan kunden teckna ett abonnemang. FastOuts priser består av en startkostnad, följt av en månadskostnad och ett pris per skapad drönarbild.

Kostnader FastOut
Kostnader för FastOut:s tjänster

När detta är genomfört kan användaren beställa sin första drönarvy med intressepunkter som de kan presentera för deras kunder. Nedan presenteras en beskrivning hur en kund steg för steg skapar en drönarvy genom FastOuts tjänst:

1. Välj ut en vy från Bolagets bildbank med över tio tusen 360 graders drönarvyer eller beställ en kundunik vy över en plats som användarna själv väljer.

2. Användaren kan skräddarsy en 360 graders drönarvy genom att lägga till intressepunkter och integrera en personlig video från t.ex.YouTube eller andra siter som passar in i vyn.

3. Publicera 360 graders drönarvyn direkt från plattformen till sociala medier, email, sms, eller så kan användaren visa den på sin hemsida.

Vår vision är att bli världens största IT-plattform för 360° video och drönarvyer. Genom att koppla ihop företag som vill lyfta fram ett geografiskt läge med drönarpiloter i hela världen, skapar vi effektiv marknadsföring för våra kunder och mer affärer för piloterna

Försäljningsområden

Mäklare

Mäklare kan öka intresset för deras försäljningsobjekt med hjälp av interaktiva drönarvyer från FastOuts bildbank som mäklaren enkelt anpassar för att framhäva bostadens bästa sidor. Vyerna presenteras med företags logo, mäklarens personliga kontaktinformation och ger både köpare och säljare ett nytt spännande sätt att uppleva bostäder.

Skräddarsydda yer för mäklare

Fastighet

Inom detta segment kan FastOut erbjuda en ny form av dokumentation som bygg- och fastighetsbolag kan redovisa deras kunder. Genom FastOuts tjänst kan byggbolag nu dokumentera deras arbete i alla olika faser och därmed visa deras kunder eller leverantörer vad som genomförts eller vad som behövs. Genom dokumentation på detta sätt med virtuella verktyg kan FastOut-användaren eller dennes kund få dokumentation hur ett bygge fortlöper. Detta kan även användas för att marknadsföra till exempel en nybyggnation mot potentiella köpare.

Turism

Hotell och turistanläggningar kan lyfta fram deras geografiska plats som de marknadsför för att attrahera gäster genom att använda FastOuts bildbank.

Media

FastOuts bildbank kan användas i text och video för att skapa mer inspirerande, engagerande och informativt innehåll för redaktörer, journalister och bloggare som vill ta nästa steg i sitt skapande av innehåll för webben.

Presentation av FastOut

Svenska bolaget som drömmer om att bli ett flygande Uber - va.se

Händelser 2015/2016

Hitta.se utökar samarbetet med FastOut (2015-11-16)

I maj 2015 startade hitta.se ett samarbete med FastOut i syftet att stärka besöksupplevelsen på hitta.se ytterligare. FastOut levererar 360° drönarvyer som ger besökarna på hitta.se möjligheten att uppleva geografiska platser på ett helt nytt sätt.Nu lanseras en beställningsfunktion så att Sveriges företag kan beställa egna drönarvyer direkt på hitta.se. Detta ger FastOut möjligheten att nå ett stort antal potentiella kunder, då hitta.se har över 3,4 miljoner unika besökare varje vecka.

Exempel från Hitta.se
Exempel från Hitta.se

Vitec integrerar FastOuts tjänster i sitt mäklarsystem (2015-12-07)

I oktober 2015 startade utvecklingen av ett samarbete och nu är det officiellt att Vitec ingår ett samarbete med FastOut i syfte att stärka Vitecs produkterbjudande. Samarbetet innebär en integration av de båda bolagens IT-system som resulterar i en sömlös och enkel beställningsprocess av 360° drönarvyer för bolagens gemensamma kunder.

För FastOut innebär samarbetet att de kommer närmare alla mäklarkunder som använder Vitecs system, samt att de underlättar arbetsflödet för deras redan anknutna existerande kunder.

För Vitec resulterar samarbetet i ett starkare produkterbjudande, där man tagit hänsyn till sina kunders önskemål om tillgång till externa tjänster.

Per Karlsson, Chef Marknad Vitec

“Drönarvyer är ett nytt spännande område inom fastighetsmäklarbranschen och för oss känns det självklart att våra kunder ska kunna ta del av det. Det är kul när man kan erbjuda något som skapar mervärde för våra kunder och med FastOut så känner jag att vi gör just det.” – Per Karlsson, Chef Marknad Vitec

Håkan Lindgren, VD FastOut
Håkan Lindgren, VD FastOut (9 391 813 aktier vid notering)

“Vi arbetar hårt för att mäklare på ett enkelt sätt ska kunna använda våra tjänster. Därför glädjer det oss att de nu kan skapa och publicera 360° drönarvyer med hjälp av sveriges största mäklarsystem.” - Håkan Lindgren, VD FastOut

Vitec Komplett

Spanien först ut i FastOuts internationella satsning (2015-12-11)

FastOuts kopplar samman drönarpiloter och kunder som vill marknadsföra sin verksamhet med 360-graders videor och drönarbilder. Bolaget har i dagsläget en stark position på den svenska bostadsmarknaden och i linje med uttalat mål att expandera till tre nya marknader under 2016 tillkännager nu FastOut att första land i satsningen kommer att bli Spanien.

Bolaget har inlett diskussioner med publicister och börjat att ansluta lokala drönarpiloter.

Dessutom förs en dialog om ett utökat samarbete med några av FastOuts svenska mäklarkunder som även har verksamhet i Spanien.

Valet av Spanien som första internationella marknad grundar sig i affärspotentialen för drönarvyer inom fastighetsbranschen. Bara i en jämförelse mellan de största bostadssajterna i Sverige och Spanien kan man se att det finns ca 500 000 bostäder till salu på den spanska, vilket är mer än 29 gånger fler än på den svenska motsvarigheten.

Spanien nästa för FastOut
Spanien nästa för FastOut

“Spanien känns som ett land med stor potential för oss, inte minst med tanke på deras dynamiska bostadsmarknad. Vi har sett att vår affärsidé fungerar i Sverige och att det finns många företag som vill lyfta fram sitt geografiska läge. Våra samtal med mäklare på den spanska marknaden visar att intresset för vår IT-plattform är stort även där. ” - Thomas Edselius, Styrelseordförande FastOut AB

Thomas Edselius– Styrelseordförande - 125 000 aktier vid notering

Catena Fastigheter är FastOuts första kund inom kommersiella fastigheter (2016-01-12)

Catena börjar nu använda 360° drönarvyer från FastOut’s IT-plattform för att tydligare och mer överskådligt presentera fastigheter. Vyerna ska användas för att visa hyreslediga fastigheter samt presentera fastigheter vid tex försäljning av fastigheter, förvaltning eller förvärv av nya fastigheter. Vyerna kommer finnas tillgängligt via Catenas hemsidor samt användas vid tex epostutskick, det kommer även att finnas en översikt över hela Sverige där användaren enkelt kan se och “flyga” mellan de olika fastigheterna.Affären omfattar inledningsvis en startinvestering av drönarvyer över ett hundratal av Catenas fastigheter. Det initiala ordervärdet är 300.000 kr. Catena har dessutom ett löpande avtal för tillgång till FastOut’s IT-plattform samt ramavtal för nya drönarvyer och andra tilläggstjänster.Catena är FastOut första kund inom kommersiella fastigheter, och vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete.

Om Catena AB
Catena utvecklar på ett hållbart sätt och genom samarbete effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien. De erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.Mer information om bolaget finns på www.catenafastigheter.se

Analys

“Man beräknar nå 25 miljoner i omsättning 2016. Med en 50 % vinstmarginal innebär detta intäkter på 12,5 miljoner.

2017 beräknar man nå en omsättning på 50 miljoner kr. Med en 50 % vinstmarginal innebär detta intäkter på 25 miljoner. 

Jag räknar med P/E 25 samt 48 miljoner aktier och en kurs på 1kr.

12,5 miljoner i vinst - 48 000 000 / 12 500 000 = P/E 3,84

25 miljoner i vinst - 48 000 000 / 25 000 000 =  P/E 1,98

25 / 3,84 = 6,51

6,51 * 1 = 6,51

25 / 1,98 = 12,6

12,6 * 1 = 12,6

Alltså får vi kurserna 6,5 kr och 12,6 kr. Detta vid vinsterna 12,5 respektive 25 miljoner” - Alpha Läs hela analysen här: www.redeye.se


Källor

www.redeye.se

www.fastout.com

www.aktietorget.se/pressdocs

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inlägget av Spotlight

Lucka 21: Plejd

Plejd har jag mer eller mindre följt sedan strax efter IPO. Har

Lucka 20: Touchtech

Är väldigt imponerad av ledningen i Touchtech och framförallt VD Deniz som

Lucka 19: Insplorion

Kort om Insplorion Insplorion är ett miljöteknikbolag som med sin patenterade sensorplattform
Ta mig Längst upp