Var med när nästa raket tänds!

Portföljrapport vecka 7

Introduktion

I dessa rapporter kan ni följa min portfölj under året. Anledningen till dessa inlägg är för att vara så transparent som möjligt med mina innehav i de olika bolagen jag skriver om. Dessutom är det ett bra sätt för mig att reflektera över min egen utveckling som aktiesparare.

Jag kommer reflektera utifrån mina egna åsikter och lärdomar jag dragit från vecka till vecka. Det kan vara allt ifrån en bok jag läst eller intressanta nyheter osv. Vi får se lite vad det utvecklar sig till. Huvudpunkterna för varje inlägg kommer iaf vara att presentera veckans resultat och vilka köp/sälj jag gjort.

Vecka 7

Innehav vid veckans start

Skärmavbild 2016-02-14 kl. 11.12.53

Veckans avslut

Avslut v7

Kommentar

Vet inte riktigt hur jag ska beskriva min strategi denna veckan….Valde hur som helst att sälja av Endomines ganska omgående eftersom veckan startade väldigt positivt vilket inte gynnar guldpriset (trodde det skulle bli en röd vecka). Recyctec Holding B har jag haft ögonen på ett tag men kom nog in lite fel i aktien eftersom den hade gått upp en hel del när jag köpte in mig. Valde senare att sälja med minimal förlust (bra beslut eftersom nuvarande kurs är 13,85). Ökade på mitt innehav i både Oboya och Raybased som jag kommer ligga lång i.

Net Insight gillar jag skarpt men sålde av större delen av mitt innehav för någon vecka sedan eftersom jag trodde på en större dipp efter rapporten. Det kommer ta tid att byta inriktning och resultaten kommer långt senare. När jag läste rapporten tolkade jag den negativt men ändå rusade kursen vilket fick mig att hoppa på tåget igen (var det något jag missade?). Självklart så dyker kursen sen och jag hade väl rätt ändå (ska lita på sina instinkter), sålde av mitt innehav igen eftersom jag tror kursen ska ner en bit till innan uppgång. Valde senare att köpa in mig igen men förklarar lite längre ner.

Tog en chansning och köpte in mig i Opus Group innan rapporten eftersom jag trodde den kunde överraska…..Hade fel där med och valde senare att sälja av mitt innehav. Gjorde även en liten hacka på FPC men valde att gå ur igen. Köpte även på mig lite aktier i Nibe efter deras fina rapport (kommer att behålla dessa tills utdelning).

Ny strategi: Jag har en drös bolag jag gillar men vill inte ligga för tung i dem utan kommer köpa på mig en gång per månad. Är så trött på att komma in fel i aktier och gavet kommer att justeras vartefter och man behöver inte ha lika mycket ångest när kursen dippar. Känns som jag har lite för bråttom och går in och ut allt för ofta i aktier så denna regel ska jag hålla nu (finns för många intressanta bolag!).

Fördelning efter vecka 7
Fördelning efter vecka 7

Veckans resultat

Resultat v7

Vilken besvikelse att backa 1.44% när OM30 går upp kraftigt. Orsaken tror jag är att många tror på en fortsatt uppgång och köper de lite större bolagen. Dessutom säljer säkert många av lite inför rapporterna nästa vecka (flertalet av de bolagen jag har i portföljen redovisar Q4 nästa vecka).

Portfölj inför vecka 8

Innehav inför vecka 8
Innehav inför vecka 8

Kommentar

Sensys Gatso: Årsrapporten kommer den 25:e och kursen steg nästan hela förra veckan. Kommer nog inte ut så mycket info så nära inpå rapporten. Hittade denna intressanta artikel igår:

Har tidigare läst artiklar där medborgarna är emot fartkameror eftersom det bara är ett sätt för myndigheterna att tjäna in pengar. Detta förhållningssätt tycker jag är klockrent. Alla pengar som genereras från fartkamerorna återinvesteras. Förhoppningsvis får Sensys ta del av kakan 🙂

Transtema: Rapport den 26:e och har varit väldigt tyst från bolaget. Förväntar mig inget denna veckan heller. Tycker kursen borde komma upp till minest 12:- innan rapporten.

Stillfront Group: Kursen har tagit mycket stryk på senare tid efter ATH på runt 90:-. Även Stillfront har rapport den 25:e, frågan är om man får se några intäkter från Unravel i den.

Raybased: Fortsätter att anställa folk och har sin rapport den 29 februari. Kursen har gått sakta neråt under denna veckan men verkar ha stabiliserat sig på 19-20:-. Tror många har passat på att sälja av lite Raybased för att gå in i Plejd (IoT) som snart ska noteras på Aktietorget.

Oboya Horticulture: Rapport en 25:e som förhoppningsvis visar att företaget har vänt förlusttrenden. Mycket talar för det och kursen kan säkert rusa iväg en bit isf.

Precise Biometrics: Kan nog få en hel del PM denna veckan pga Mobile World Congress som pågår just nu.

FastOut: Rapport den 25:e. Ska bli intressant och se alla avtal har genererat något till kassan.

Net Insight: Vet inte vad man kan förvänta sig. Kanske sker några insiderköp nu när kursen dippat lite.

Nibe: Har inga större förhoppningar om veckan.

Totalt 2016

Totalt 2016

Veckans tips

Tipset denna veckan är att titta på EFN-börlunch. De intervjuar många fondförvaltare, analytiker, VD:s osv. Mycket informativt och trevligt program.

Lycka till nästa vecka!
Niclas Vestlund - Småbolagsraketer.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inlägget av Min portfölj

Ta mig Längst upp