Var med när nästa raket tänds!

Portföljrapport vecka 8

Introduktion

I dessa rapporter kan ni följa min portfölj under året. Anledningen till dessa inlägg är för att vara så transparent som möjligt med mina innehav i de olika bolagen jag skriver om. Dessutom är det ett bra sätt för mig att reflektera över min egen utveckling som aktiesparare.

Jag kommer reflektera utifrån mina egna åsikter och lärdomar jag dragit från vecka till vecka. Det kan vara allt ifrån en bok jag läst eller intressanta nyheter osv. Vi får se lite vad det utvecklar sig till. Huvudpunkterna för varje inlägg kommer iaf vara att presentera veckans resultat och vilka köp/sälj jag gjort.

Vecka 8

Innehav vid veckans start

Skärmavbild 2016-02-21 kl. 22.09.02

Veckans avslut

Avslut v8

Kommentar

Sålde av lite Raybased för att kunna köpa lite Cherry och Catena Media. Tror fortfarande på Raybased men har redan så pass stort innehav att det går att minska lite. Passade även på att snappa upp lite Starbreeze och Stillfront till fina nivåer. Net Insight sålde jag av helt efter att strategichefen sålt av 700,000 aktier i bolaget. Kommer nog ta ett tag innan aktien tar fart igen med tre insiderförsäljningar på rad. Annars en väldigt lugn vecka eftersom merparten av portföljbolagen rapporterade.

Innehav inför v9

Veckans resultat

Resultat v8
Resultat v8

Portfölj inför vecka 9

Innehav inför vecka 9
Innehav inför vecka 9

Kommentarer

Sensys Gatso: Rapporten som kom in 25:e var varken dålig eller bra. Marknaden verkar lite avvaktande och det skulle va kul om det kom in någon större order i närtid. Redeye upprepar sin värdering på 1,1 - 5,2 SEK med ett base case på 2,8 SEK. Här sker det iaf en storsatsning på fartkameror: www.st.nu/medelpad/ange/har-trappas-jakten-upp-pa-fartdarar-storsatsar-pa-nya-fartkameror


 

Transtema: En fin rapport levererades den 26:e men aktien är väldigt volatil så kan ena dagen vara upp 10-15% för att sen backa nästa dag. Bolaget går med vinst och har förvärvat bra så jag  ser bara en uppsida på aktien från och med nu.


 

Stillfront Group: Rapporten visade att Call of War fortsätter att leverera rekord! Dessutom ökade omsättningen med 96% mot tidigare år. “Call of Wars intäkter ökade med 150 procent i det fjärde kvartalet och stod för 50 procent av Stillfronts försäljning. Vi räknar med en fortsatt stark utveckling för spelet, varpå vi höjer våra försäljningsestimat för bolaget med 11 respektive 4 procent 2016 och 2017“, - Pareto. Dessutom har vi inte fått se några försäljningssiffror för Unravel ännu. När övriga spel börjar leverera likt Call of war kan det bli riktigt intressant! Kommande vecka tror jag kursen landar på runt 75:-.


 

Raybased: Många verkar ha sålt av sin vinst från börsnoteringen denna veckan, för jag ser inte att Raybased:s rapport kommer visa något speciellt som gör att man borde dumpa aktien. Rapporten kommer på måndag och det ska bli spännande och läsa vad bolaget tror om 2016. Det kom ut två intressanta artiklar om Raybased i veckan ni kan läsa nedan.

 Raybased
Raybased

Oboya Horticulture: Oboya har äntligen vänt den negativa trenden och gick med vinst i 4:e kvartalet. Dessutom kommer besparingsåtgärderna ge full effekt i Q1. Nu vänder Oboya “blad” och förhoppningsvis är det slut på förlustrapporter från och med nu.


 

Precise Biometrics: Visade på en lägre vinst än man kanske kunnat vänta i Q4 men jag tror 2016 kommer att bli ett fint år för PB och det började onekligen bra med fortsatt samarbete med FPC och order på tactivos.


 

FastOut: Rapporten var väl inget vidare men jag hade inte räknat med någon kanonrapport. De säljer ju bara möjligheten till drönarbilder men sen måste ju mäklarna börja använda det för att intäkter ska genereras. FastOut är ett långsiktigt innehav och det kommer nog dröja ett tag innan marknaden är helt mogen för att använda drönarbilder.


 

Starbreeze: Fortsätter visa lönsamhet i kvartalsrapporterna och har nu en otrolig kassa genom samarbetet med smilegate.


 

Nibe: Inget att tillägga.


 

Cherry: Lite av ett chansköp men efter att ha läst Redeyes analys noga så ser jag en otrolig uppsida i bolaget.


 

Minesto: Kommer det presenteras någon ny VD snart? Har iaf rekryterat mycket nytt folk på sistone.


 

Catena Media: Har avvaktat med att köpa Catena tills att Q4 rapporten/årsrapporten (fantastisk) skulle komma och ser en stor potential i bolaget. Har själv levt på att spela poker ett par år så vet vilken betydelse affiliates har på marknaden, för att få den bästa dealen (rakeback i mitt fall då). Skulle aldrig få för mig att spela onlinecasino (för låg ROI) själv men tydligen är det väldigt många som gör det….

Totalt 2016

Resultat 2016

Veckans tips

Veckans tips är denna dokumentär. Mycket sevärd och man får en större förståelse över hur ekonomin är uppbygd.

“Vi lever i en ekonomi som alltmer bygger på lånade pengar. Vilka konsekvenser får ländernas allt ökande statsskulder och finns det någon väg ut ur skuldmaskinen?”

Trailer

Se hela programmet här: http://www.svtplay.se/video/6466503/skuldmaskinen/dokument-utifran-skuldmaskinen-skuldmaskinen

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inlägget av Min portfölj

Ta mig Längst upp