Var med när nästa raket tänds!

Ny portföljrapport vecka 1-15

Förklaring till uppehållet

I början av mars uppstod det lite personliga problem som gjorde att jag behövde fokusera på lite andra saker. Detta påverkade även den portfölj jag använde till mina portföljrapporter. Blev tvungen att sälja av hela portföljen på grund av olika anledningar (trist för hade jag behållt den skulle den ha ökat ganska mycket i värde). Hur som helst har jag även haft en parallell portfölj under tiden med i princip identiska innehav, denna portfölj var mer en kortsiktig portfölj men nu får den istället bli långsiktig!

Ber om ursäkt för avbrottet men behövde lite tid att ordna upp lite saker. Denna rapport kommer vara aningen kortare än de tidigare men nästa vecka blir det back to basic 🙂

Introduktion

I dessa rapporter kan ni följa min portfölj under året. Anledningen till dessa inlägg är för att vara så transparent som möjligt med mina innehav i de olika bolagen jag skriver om. Dessutom är det ett bra sätt för mig att reflektera över min egen utveckling som aktiesparare.

Jag kommer reflektera utifrån mina egna åsikter och lärdomar jag dragit från vecka till vecka. Det kan vara allt ifrån en bok jag läst eller intressanta nyheter osv. Vi får se lite vad det utvecklar sig till. Huvudpunkterna för varje inlägg kommer iaf vara att presentera veckans resultat och vilka köp/sälj jag gjort.

Portföljens utveckling 2016

Innehav inför vecka 16

Innehavets fördelning

Veckans tips: Falciani’s Tax Bomb

Mycket sevärd dokumentär! Hittade den inte på youtube men går att ladda ner på olika sidor….

“Over the last ten years, a series of leaks of financial data have made politicians and public opinion in many Western democracies increasingly concerned about the tax optimisation practices of the wealthiest members of their society. In the shadow of the financial crisis, public opinion has been calling for reform of banking privacy and international tax agreements. The subject has created diplomatic crises between nations and tensions in financial markets. One of the figures at the centre of the debate is the Franco-Italian banking IT technician Hervé Falciani. In 2008, Hervé Falciani left his job at the Swiss branch of HSBC, taking with him - without authorisation - a hard-drive containing a database of 130,000 named bank accounts, held by citizens from 180 countries. This database found its way into the hands of many world governments. The purpose of this film is to examine the tax debate in a critical and engaging but also a balanced way.” - IMDb

Trailer

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inlägget av Min portfölj

Ta mig Längst upp