Var med när nästa raket tänds!

Presentation av ChromoGenics

Introduktion

ChromoGenics grundades 2003 som en naturlig följd efter 20 års forskning på elektrokroma material av professor Claes-Göran Granqvist och hans team vid Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet i Sverige.

ChromoGenics erbjuder dynamiska glas med kontrollerbart värme- och ljusinsläpp och statiska glas i världsklass. Bolagets unika teknologi ConverLight® ger ett hållbart solskydd för ökad inomhuskomfort och energieffektivitet. Under 2016 lanserades den elektrokroma och dynamiska produkten ConverLight® kommersiellt.

ConverLight®

ConverLight® är ett dynamiskt glas som skärmar av solen utan att man går miste om det viktiga dagsljuset. ConverLight® fönster anpassas automatisk eller manuellt till dagsljus och solinstrålning vilket optimerar inomhuskomforten och förbättrar energieffektiviteten - utan att skymma sikten eller förändra fasadens uttryck med extern utrustning.

I-Window

2018 förvärvades produkten I-Window vilket innebär att ett statiskt solskyddsglas med unika egenskaper som verifierats på Ångstömslaboratoriet adderades i produktportföljen. Denna produkt benämns numera ConverLight® Static.

Inom produktområdet I-Window® finns två kommersiellt tillgängliga produkter, I-Window 46 och I-Window 22. Båda är marknadsledande i sina applikationer och patentskyddade. Produkterna minimerar den solvärmeenergi som transmitteras genom fönstret, men tillåter fortfarande en god ljusgenomsläpplighet i det synliga området. Allt för att åstadkomma både ett jämnt behagligt klimat invändigt, såväl som ett gynnsamt ljusklimat. I-Window reducerar inkommande värme på sommaren och reducerar inkommande kyla på vintern. Detta gör det enklare för styrsystemen att hålla en bättre arbetsmiljö för alla och minska energiförbrukningen för värme och kyla.

Nyligen lanserades även CoverLight Paragon

Med ConverLight Paragon har ChromoGenics lyckats skapa ett fasadglas som kombinerar det dynamiska glasets förmåga att automatiskt skifta ton efter solljus med världsledande isolering mot kyla.

Presentation av ChromoGenics

Läs mer om bolaget i det nyligen publicerade prospektet som ni hittar HÄR.

Pressemedelanden i februari

Källor:

https://www.chromogenics.com/sv/rights-issue-2019-swe/

https://www.chromogenics.com/sv/

Mina innehav

Har du inte konto på Shareville (widgeten fungerar inte mobilversionen), läs gärna senaste portföljrapporten här istället: Min portfölj

Följa gärna småbolagsraketer på Facebook eller Twitter!

1 Comment

  1. Bra sammanfattning och väldigt intressant att följa. Undrar var de är om 2 år. Lyckas de med målen så blir det en rejäl raket. Men även om de skjuter under målen med för låg försäljning 2019 så kan de rätta till det . Spännande om ledningen kommer att ändras något också. Men ska man ligga 2 t 3 år här eller hoppas på utveckling och sälj i Asien och Afrika kanske man bör ligga 3 t 5 år.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inlägget av First North

Lucka 24: Ferroamp

Likt Quickbit och Inzile har jag haft ögonen på Ferroamp sedan börsintroduktionen

Lucka 22: Inzile

Kort om Inzile Inzile är verksamma inom fordonsbranschen. Bolaget är en tillverkare

Lucka 18: Toadman

Toadman är ett väldigt spännande bolag som växer kraftigt genom förvärv. Har

Lucka 17: Minesto

Likt Soltech (lucka 14) har jag ägt Minesto i omgångar under året,

Lucka 15: Zignsec

Kort om Zignsec ZignSec är ett teknikbolag. Bolaget utvecklar tekniska plattformar för
Ta mig Längst upp