Lucka 15: Zignsec

Kort om Zignsec

ZignSec är ett teknikbolag. Bolaget utvecklar tekniska plattformar för ID-verifieringslösningar. Lösningarna används av företag som i sin tur kan identifiera sina kunder digitalt i realtid. Kunderna återfinns inom ett flertal branscher, med störst koncentration inom iGaming-segmentet. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden, med huvudkontoret beläget i Solna.

Intervju inför notering på First North

Presentation av ZignSec

Zignsec historiskt

Fanns ingen historisk data på Zignsec hos www.borsdata.se. Nedan ser ni historiken publicerad i Q3 rapporten.

Senaste kvartalsrapporten

VD ord från rapporten

Jonas Ingelström, VD Zignsec

Tech-bolag med hög tillväxt Under det tredje kvartalet 2019 har vår nettoomsättning växt med 213% i förhållande till samma kvartal föregående år, från 472 Tkr till 1 476 Tkr. Trots en återkommande säsongsvariation för kvartal 3 med en något lägre orderingång under sommaren har vi ändå lyckats upprätthålla en stark tillväxt jämfört med föregående år. Vi har också genomfört en framgångsrik notering på Nasdaq First North, och genom emissionen i samband med noteringen har vi nu en kassa på 33 Mkr vilket skapar mycket goda förutsättningar för framtida tillväxt och expansion.

En framgångsrik notering I oktober genomgick ZignSec en framgångsrik notering på Nasdaq First North Stockholm. Emissionen i samband med noteringen blev övertecknad 7,5 gånger vilket visar på det stora intresse som finns för bolaget och branschen. Även efter aktien började handlas var det tydligt att det inte bara är vi som är övertygade om att ZignSec är ett bolag med mycket stor potential som står inför en mycket ljus framtid. Som noterat bolag stärks vår legitimitet mot nuvarande och framtida samarbetspartners och kunder, samtidigt som vi får tillgång till kapitalmarknaden. Dessutom har vi nu skapat förutsättningar för att kunna använda vår aktie som betalningsmedel för framtida förvärv.

Grund för ytterligare tillväxt ZignSec är ett väl kapitaliserat, nynoterat bolag som verkar i en kraftigt växande marknad. Vi fortsätter att arbeta målinriktat med att stärka upp vårt team, även på ledningsnivå. Vårt senaste tillskott är Magnus Liljeqvist. Som global försäljningschef kommer han att ansvara för att driva och utveckla vår växande organisation med särskilt fokus på den internationella marknaden. Magnus har tidigare erfarenhet från flertalet ledande roller inom försäljning och affärsutveckling på bolag som LinkedIn och Bisnode. Vi är oerhört stolta över att ha kunnat locka honom till oss på ZignSec.

Marknaden växer kraftigt
Marknaden för identitetsverifiering beräknas dubbleras under åren 2018-2022 enligt McKinsey, men även inom branschen så sker det stora förändringar. Användandet av digitala identiteter, där ZignSec är mycket väl positionerade, förväntas växa snabbare än marknaden generellt och i princip alla länder i Europa och flertalet länder i Sydostasien och
Mellanöstern planerar att införa egna digitala identiteter. Inom loppet av ett till två år bedömer vi att antalet personer som använder digitala identiteter har minst tredubblats jämfört med antalet idag.

Nya produkter
I samband med noteringen, den snabba tillväxt och expansion som vi genomgått samt vårt ”proof of concept” av affärsidé och teknik har vi nu nått ett läge där vi kan ta oss an större kunder världen över.

Med en plattform som redan stödjer en global marknad och 233 länder står vi redan idag väl rustade för att hjälpa globala bolag att förenkla sina kundkännedomsprocesser och förbättra kundupplevelserna. Vi fortsätter samtidigt att bredda vårt utbud inom existerande produktpaketeringar och kopplar på fler leverantörer och skapar större räckvidd såväl globalt som lokalt. Senaste tillägget är de finska produkterna Finnish Bank ID och Mobiilivarmenne samt VRK-registret för att erbjuda ett fullständigt nordiskt paket till lokala och internationella bolag. Vi jobbar parallellt med att utöka vårt produkterbjudande med fler paketeringar som gör det enklare och snabbare att komma igång med våra tjänster. Mer information om det kommer att släppas inom en snar framtid.

Framtidsutsikter
Vi undersöker hela tiden nya expansionsmöjligheter, såväl geografiska som
produktrelaterade och ser god potential i båda områdena. Som ett led i vår geografiska expansion har ZignSec öppnat ett kontor i Miami, USA, för att kunna erbjuda globala aktörer med säte i USA och Latinamerika vårt utbud av produkter för identitetsverifieringar av individer över hela världen.

Vi har konsekvent kommunicerat till marknaden att vår tillväxtstrategi bygger på både organisk tillväxt och tillväxt genom förvärv. Det faktum att ZignSec är noterat på Nasdaq First North ger oss god legitimitet mot potentiella förvärvskandidater samtidigt som det skapar praktiska förutsättningar för att genomföra den typen av affär. Vår tillväxtresa har bara börjat och jag ser med tillförsikt fram emot att växla upp inför avslutet på år 2019, samtidigt som vi lägger grunden för allt viktigt arbete som ligger framför oss det kommande året.

Kort om akiten

Marknad: First North

Börsvärde: 129 Msek

Utveckling i år: står -24 % (vet inte riktigt varför eftersom aktien är upp sedan IPO-kursen)

Insynsköp/försäljningar: Finns tyvärr inga köp/sälj i dagsläget.

Analys av Zignsec

Kunde inte hitta någon analys av Zignsec.

Källor

https://www.zignsec.com/
www.avanza.se

Personlig åsikt gällande Zignsec

Zignsec är ett spännande saas-bolag som ligger rätt i tiden men det är stor konkurrens inom regtech branchen just nu och det kommer krävas kapital för att bli en av de största spelarna på marknaden. Får Zignsec en större bit av kakan kommande år lär det bli fina kontinuerliga intäkter under en lång tid framöver.

Var inte med i Zignsecs IPO som övertecknades hundratals procent, hade dock bolaget under bevakning och tog en position vid den stora dippen efter IPO-uppgången. Behöll positionen över Q3 rapporten som enligt mig var sädär i och med att omsättningen knappt ökade jämfört med tidigare rapport. Vid en identisk omsättning bör det betyda att “inga” nya kunder inkluderades i kvartalet eller att dessa kvittats mot avvecklade avtal. När ett bolag använder sig av en saas modell förväntar jag mig att bolaget ökar omsättningen varje kvartal vilket inte Zignsec gjorde i detta fallet. Sålde därför av en viss del av positionen och inväntar nu nytt ingångsläge för ökning.

Följa gärna mig på Facebook , Twitter eller Instagram!

Med vänliga hälsningar
Niclas Vestlund/Småbolagsraketer.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.