Var med när nästa raket tänds!

Lucka 18: Toadman

Kort om Toadman

Toadman Interactive är ett konsultbolag med specialistkompetens inom spelutveckling. Bolaget utvecklar diverse spel anpassade för olika ändamål och för olika plattformar, inklusive PC, Mac, Linux och spelplattformar som Playstation och XBOX. Spelen är inriktade mot rollspel (RPG) och utöver utveckling fokuserar även bolaget på egna projektfinansierade spel. Toadman Interactive etablerades under 2013 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Presentation av Toadman

2019-11-27

Toadman historiskt

Det är svårt att titta på historiken när det gäller Toadman. Det har skett en hel del förvärv i närtid, som gör att omsättningen ökat drastiskt. Det är troligtvis anledningen till att Toadman gett penser i uppdrag att skriva analyser av bolaget löpande. Datan är hämtad från www.borsdata.se.

Senaste kvartalsrapporten

VD ord från rapporten

Robin Flodin, VD Toadman

Spelbolag i stark tillväxtfas

”Många viktiga framsteg inom Toadman-koncernen”

Under det tredje kvartalet 2019 har vår nettoomsättning vuxit med nästan 400% från 13,6 Mkr till 66,5 Mkr på koncernnivå. I samband med det har vi tagit många viktiga steg för att bygga en organisation som klarar av att stödja denna kraftfulla tillväxt.

En koncern med 180 anställda
Tidigare i år genomförde vi vårt hittills största förvärv av den världsledande amerikanska marknadsföringsbyrån Petrol Advertising som
ökade vårt team till ca 180 anställda.

Spolat fram till där Petrol presenterar sig genom en video

Tillväxt ställer stora krav på organisationen och jag är mycket glad över att kunna meddela att integrationen av Petrol har gått bra, i stor del tack vare att vi lyckats förstärka ledningen med nya och kompetenta medarbetare. Christopher Bergstresser har anställts som operativ chef (COO) och Andreas Jonsson, som anställdes i samband med förvärvet av Diskett, har blivit befordrad till CTO. Detta ger oss mycket goda förutsättningar för att kunna fortsätta växa snabbt även i framtiden.

Första trailern av IGI: Origins släppt
I samband med förvärvet av den norska spelstudion Artplant fick Toadman äganderätt till samtliga rättigheter för spelet IGI. Arbetet fortlöper enligt
plan och vi har nyligen släppt en så kallad teasertrailer för spelet som på bara några veckor har fått över 1 miljon visningar på YouTube. Trailern är inte bara ett smakprov på hur IGI: Origins kommer att se ut utan också ett gott exempel på samspelet mellan de olika bolagen inom Toadman-koncernen. För närvarande är IGI: Origins en spelbar prototyp och vi räknar med att kunna lansera spelet 2020-2021.

Förvärv av Tangentix
Efter tredje kvartalets utgång och som ett led i vår strategi för vertikal expansion i värdekedjan har vi också förvärvat tillgångarna i det UK-baserade bolaget Tangentix för £50 000. Detta ger oss äganderätten till alla patent och rättigheter kopplade till den digitala spelpubliceringsplattformen Game Sessions. Game Sessions har 500 000 användare till följd av de totalt £6 000 000 som har investerats i plattformen under de senaste åren. Vi ser ett stort värde i plattformen, tekniken och patenten. Vår avsikt är att fortsätta utveckla Game Sessions, både för våra egna spel men också för tredjepartsspel. Vår ambition är att åter öppna
upp tjänsten under fjärde kvartalet 2019.

Game sessions

Framtidsutsikter
Under tredje kvartalet 2019 har vi tagit ytterligare steg mot att växa inom värdekedjan och vi fortsätter att utvärdera nya möjligheter för vidare
expansion. Vi ser exempelvis god potential i att kunna växa inom distribution och utgivning av spel på ett för oss fördelaktigt sätt.
Vi har också publicerat ett spelschema som tydligt illustrerar hur spännande de stundande åren kommer att bli. Jag är fortsatt entusiastisk och ser med tillförsikt fram emot att se vår breddade och förstärkta organisation leverera nu när vi har skapat så goda förutsättningar för det. Vi fortsätter att växla upp för att steg för steg närma oss positionen som en ledande aktör i spelbranschen.

Väsentlig händelse efter rapporten

Toadman förvärvar brittiska Sold Out

Gamingbolaget Toadman förvärvar brittiska videospelsförlaget Sold Out för 16 miljoner pund plus en tilläggsköpeskilling om upp till 5,2 miljoner pund på kontant- och skuldfri basis.

Läs mer om förvärvet här: https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2019/11/26/toadman-interactive-ab-toadman-interactive-ingar-avtal-om-att-forvarva-sold-out.html

Kort om aktien

Marknad: First North

Börsvärde: 429 Msek

Utevckling i år: + 66 %

Insynsköp/försäljningar: Finns inga insynsförsäljningar eller köp i Toadman

Analys

Gamingbolaget Toadman Interactives aktie har hög potential och Penser Access ser nu ett värde på 27-29 kronor per aktie efter att analyshuset justerat upp sina estimat för 2021 och 2022.” – Penser

Ni kan läsa den fullständiga analysen här: https://epaccess.penser.se/bolag/toadman-interactive/analys/

Källor

https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/811105/toadman-interactive
https://epaccess.penser.se/bolag/toadman-interactive/analys/
https://toadmaninteractive.com/

Personlig kommentar till Toadman

Toadman är ett väldigt spännande bolag som växer kraftigt genom förvärv. Har likt de flesta bolag i denna kalender ägt Toadman till och från under året. Valde att nyligen sälja av min position eftersom jag tycker att det är väldigt svårt att räkna på bolaget pga av alla förvärv (antar att det är därför Toadman anlitat Penser för regelbundna analyser). Min långsiktiga plan är att hitta ett bra ingångsläge inför Q4 rapporten, antingen snitta in mig eller köpa en större position vid ett attraktivt läge.

Lyckas Toadman integrera och hitta synergier mellan alla förvärven (lär väl bli ännu fler under 2020) tror jag på en stark tillväxt under 2020!

Följa gärna mig på Facebook , Twitter eller Instagram!

Med vänliga hälsningar
Niclas Vestlund/Småbolagsraketer.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inlägget av First North

Lucka 24: Ferroamp

Likt Quickbit och Inzile har jag haft ögonen på Ferroamp sedan börsintroduktionen

Lucka 22: Inzile

Kort om Inzile Inzile är verksamma inom fordonsbranschen. Bolaget är en tillverkare

Lucka 17: Minesto

Likt Soltech (lucka 14) har jag ägt Minesto i omgångar under året,

Lucka 15: Zignsec

Kort om Zignsec ZignSec är ett teknikbolag. Bolaget utvecklar tekniska plattformar för

Lucka 14: Soltech Energy

Kort om Soltech Energy SolTech Energy utvecklar och säljer solenergisystem. Systemet är
Ta mig Längst upp