Var med när nästa raket tänds!

Kanonrapport av THQ Nordic och ChromoGenics ångar på!

Introduktion

I dessa rapporter kan ni följa min portfölj under året. Anledningen till dessa inlägg är för att vara så transparent som möjligt med mina innehav i de olika bolagen jag skriver om. Dessutom är det ett bra sätt för mig att reflektera över min egen utveckling som aktiesparare. Jag kommer reflektera utifrån mina egna åsikter och lärdomar jag dragit från vecka till vecka. Det kan vara allt ifrån en bok jag läst eller intressanta nyheter osv. Vi får se lite vad det utvecklar sig till. Huvudpunkterna för varje inlägg kommer iaf vara att presentera veckans resultat och vilka avslut som genomförts.

Intresserad av att börja med aktier? Använd gärna denna affiliatelänk (klicka på bilden) för att skapa ett konto på Avanza. (Bilden visas ej om du använder mobilen).

Portföljstrategi (NY)

Under denna rubrik kommer jag vecka för vecka försöka utarbeta/reflektera över min strategi.

Under veckan kommer jag reflektera över min strategi och göra ett första utkast på hur jag tänker vid investeringar.

Portföljens resultat under vecka 7

Väldigt intressant vecka där portföljen slutade upp över 2 % två dagar men även en minusdag på ca 2 %. THQ Nordic levererade en kanonrapport och G5 tyngde portföljen med en medioker. Valde att sälja av G5 efter att ha synat rapporten och bolagets framtidsutsikter. Säkerligen ett bra bolag över tid men kommer ta alldeles för lång tid att få bolaget på rätt köl igen. SaltX:s kurs har gått bra på senare tid men fick sig en turn denna veckan när bolaget gick ut med omfattande avskrivningar och VD:n fick gå. Valde att ta hem en mindre vinst (10 %) på mitt innehav i Sensys och en mindre förlust i Transtema (4-5 %), för att dels minska antalet bolag i portföljen men även att öka i de bolagen jag tror på framöver. Levererar Paradox och Stillfront en lika fin rapport som THQ Nordic nästa vecka kommer även den sluta på blått!

Portföljens utveckling i år

Nästan ikapp OMXS30 som fortsätter att ånga på riktigt bra! Hur länge kan vi ha denna uppgång?

Viktning av Småbolagsraketers portfölj efter vecka 7

THQ Nordic utökade sin position som det största bolaget i portföljen efter kanonrapporten. Vi får se om THQ Nordic behåller förstaplatsen efter Stillfront och Paradox rapporter kommande vecka.

Avslut vecka 7

Som jag påtalade tidigare har jag valt att avveckla innehaven i Transtema och Sensys för att frigöra utrymmet för ökningar i övriga bolag.

Utveckling för portföljbolagen

Det är såklart svårt att skriva en kommentar på de olika bolagen varje vecka, men kommer att lägga in olika intressanta händelser i närtid och byta ut/uppdatera kommentarerna vartefter varje vecka. Har även fördelat mina innehav under olika kategorier.

Har valt att gråmarkera nyheter/info om bolagen jag lagt till denna veckan.

Spelutvecklare

Köpte de flesta av bolagen innan börsen störtdök i slutet av december vilket speglar det totala resultatet för spelutvecklarna men jag tror att när väl Q4 rapporterna offentliggörs tror jag på en uppgång.

Resultat spelutvecklare denna veckan

BolagVecka  Totalt
Stillfront8,05 %5,61 % 
Paradox interactive13,47 %14,13 % 
THQ Nordic 18,13 %16,09 % 

Paradox Interactive

ANDEL I PORTFÖLJEN: 13,8%

Paradox har hade ett lyckat släpp med Stellaris: Megacorp i början av December som ni kan läsa om här:

Paradox även nyligen ett förvärv av Prison Architect, läs mer här:

Läsvärd analys av Paradox på seekingalpha.com med följande titel: “Paradox Interactive Set To Grow Earnings Faster Than Electronic Arts And Activision Blizzard” Mycket läsvärd och detaljerad analys!

Nyligen annonserade spelsläpp

Paradox: egenutvecklade  IMPERATOR ROME släpps till PC 25/4
Paradox: egenutvecklade IMPERATOR ROME släpps till PC 25/4
Paradox: HEARTS OF IRON IV: MAN THE GUNS släpps  28/2
Paradox: HEARTS OF IRON IV: MAN THE GUNS släpps 28/2

Stillfront

ANDEL I PORTFÖLJEN: 13,8%

Stillfront genomförde nyligen ett större förvärv som ni kan läsa om här:

S1914 släpps till Android!

?MOBILIZATION: The S1914 Android App will be released globally over the course of this week! Head to the Google Play Store and keep your eyes open for Supremacy 1914, General. | An iOS App will follow soon. #supremacy1914 #bytro #MobileGame #MobileApp pic.twitter.com/3FfBz83Reo— Supremacy 1914 (@supremacy1914) 24 januari 2019

Stillfront lanserar Siege World War II globalt på Android och IOS

“Jag är mycket nöjd med utvecklingen av SIEGE: World War II. Att nyttja spelmotorer och själv förlägga spel är två kärnstrategier inom Stillfront, och lanseringen av SIEGE: World War II är ett mycket bra exempel på båda. Samarbetet mellan våra två studios Simutronics och Goodgame Studios är också ett utmärkt exempel på hur vi realiserar synergier i gruppen. SIEGE: World War II har mjuklanserats sedan september 2018 och jag följer entusiastiskt lanseringen av spelet globalt” – Jörgen Larsson, vd, Stillfront Group.


THQ Nordic

ANDEL I PORTFÖLJEN: 18,2%

THQ: Nordics Q4 rapport slog ställda förväntningar och annonserade även två förvärv. Läs mer här: https://www.avanza.se/placera/ovriga-nyheter/2019/02/14/thq-nordic-thq-nordic-strong-q4-in-line-with-high-expectations.html

Redeye höjer sin riktkurs för spelbolaget THQ Nordic som i ett basscenario nu ligger på 270 kronor, upp från tidigare 259 kronor. Dessutom kommer Metro Exodus släppas exklusivt hos Epic Games plattform istället för steam.

THQ Nordic är ett av Redeyes toppval (top picks) inom tekniksektorn för 2019.

THQ Nordic:s nästa stora spel är Metro Exodus som släpptes i fredags. En succes för Metro Exodus kommer göra att kursen stiger ytterligare framöver.

Inlägg om THQ Nordic på Småbolagsraketer.se


Energibolag

Energiaktier

Resultat energi denna vecka

BolagVecka Totalt
Minesto 11,66 % +16,79 %
Ripasso Energy -5,11 % -4,04 % 
SolTech Energy -1,52 % 5,57 % 
SaltX Technology 
-17,17 %-14,40 %
ChromoGenics AB28,99 %29,18 %

Minesto

ANDEL I PORTFÖLJEN: 10,7 %

Vid årskiftet släpptes en betald analys (2018-12-19) av Minesto där de anser att motiverat värde är 9.10-14,5:-. Läs den gärna analysen här för att bilda er en egen uppfattning. Det känns som att det äntligen börjat hända saker i Minesto efter en lång period av stiltje. Ägde tidigare bolaget för över två år sedan och då pratades det om 2019-2020 som åren då bolaget skulle vara klara med sin pilotanläggning osv. Nyligen släpptes en video om vad som kommer härnäst i Wales.

Ytterligare en intervju med VD Martin Edlund om konkurrenskraften i Minestos energiteknik.

EU-parlamentet vill investera 150 miljarder kronor i klimatåtgärder https://t.co/nTp7Qx8ojW— Minesto (@MinestoAB) 18 januari 2019

Artikel i dailypost: The North Wales tidal potential that could plug some of the power gap left by Wylfa Newydd freeze

Now there are hopes the region can exploit the strong tidal currents around the coast with several projects being developed or in the early stages of planning. Läs hela artikeln här: https://www.dailypost.co.uk/business/business-news/north-wales-tidal-potential-could-15717457

Brittisk minister uttrycker stöd för marin energi

Under det brittiska underhusets sittning i torsdags talade Storbritanniens minister för näringsliv, energi och industriell strategi, Greg Clark, om möjligheterna för marin energi i norra Wales där Minesto är verksamma. Ministern uttryckte även den brittiska regeringens stöd för utvecklingen av sektorn för marin energi.

När Albert Owen, parlamentsledamot för Anglesey i Wales, frågade Greg Clark om finansiella stödmekanismer från den brittiska regeringen för större energiprojekt sa ministern att den brittiska regeringen ”vill fortsätta investera i innovation” och att ”vi kommer att arbeta med (marin energiteknik), som vi gjorde med sektorn för havsbaserad vind, för att få ned kostnaderna så att dessa tekniker kan vinna auktioner bredvid andra teknologier.” https://minesto.com/investor/nyheter/brittisk-minister-uttrycker-stöd-för-marin-energi#

Nyhet i BBC om Minesto med titeln ‘Wales losing marine energy investors after subsidy change’
Martin Edlund till BBC: “Energi från tidvatten är Wales nya kolindustri” Läs hela här: https://www.bbc.com/news/uk-wales-47042871

Sitdown med Minesto (2019-01-27)

Presentation från aktiekvällen i Göteborg (2019-02-04)


Ripasso Energy

ANDEL I PORTFÖLJEN: 4,9 %

Ripasso Energy skickade ut ett pressmedelande om  att
att den första av sju beställda PWR BLOK 400-F skickats till den sydafrikanska ferrokromproducenten Afarak Mogale.

Ripasso PWR Block

Artikel om Ripasso Energy i Business day:
https://www.businesslive.co.za/bd/companies/energy/2019-01-15-swedish-cleantech-turns-waste-gas-to-cash-in-krugersdorp

Ripasso Energys Q4 rapport (2019-02-04)

Stirlingmotortillverkaren Ripasso Energy redovisar oförändrad omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en ökad förlust.

Omsättningen uppgick till 0 miljoner kronor (0). Aktiverat arbete för egen räkning uppgick till 14,6 miljoner kronor (10,4).

Rörelseresultatet blev -5,8 miljoner kronor (-2,0). 

Resultatet efter skatt blev -7,9 miljoner kronor (-2,3). Resultat per aktie hamnade på -0,10 kronor (-0,04).

“Vår ambition ligger fast – under året kommer vi – både kommersiellt och tekniskt bevisa PWR BLOK-400F”, skriver vd Gunnar Larsson i rapporten.

I början av 2019 har Ripasso inlett leveransen av sin första kommersiella order av PWR BLOK 400-F.

“Installation och driftsättning sker under första kvartalet 2019, och under andra kvartalet 2019 har vi för avsikt att kommersiellt bevisa PWR BLOK 400-F. Då det sker kommer vi ha bevisat produktens förmåga att omvandla industriella avfallsgaser (restgaser) till klimatsmart elektricitet. Det öppnar dörrar för kundfinansiering och större beställningar”, konstaterar Ripasso-chefen.

Ripasso Energys företrädesemission omfattas nu till 77 procent av teckningsförbindelser (2019-02-04)

Stirlingmotortillverkaren Ripasso Energy uppger i ett pressmeddelande att den företrädesemission på 79,5 miljoner kronor som bolaget tidigare informerat om nu omfattas till 77 procent av teckningsförbindelser.


Saltx Technology

ANDEL I PORTFÖLJEN: 7,8%

Turbulent vecka för SaltX där VD:n Karl Bohman fick gå och bolaget gör en större nedskrivning. Går inte in djupare i detta eftersom rapporten kommer på torsdag där Saltx säkert kommenterar detta mer ingående.


Soltech Energy

ANDEL I PORTFÖLJEN: 9,6 %

Analytikerkommentar, SolTech: Förvärvar och adderar värden

Sedan årsskiftet har SolTech Energy Sweden AB (SolTech eller bolaget) genomfört två förvärv som aktiemarknaden förfaller ha förbisett effekten av. Bolaget förväntar sig ett intäktsbidrag om cirka 120 miljoner kronor från de båda förvärven under 2019. EBITDA-bidraget förväntas landa på om 10,5 miljoner kronor 2019. Värden som adderas från de båda förvärven är inte diskonterade i aktiekursen och vi justerar upp vårt motiverade värde i basscenariot till 14,8 kronor per aktie (från tidigare 12,4 kronor). Läs hela analysen här: https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/analytikerkommentar-soltech-forvarvar-och-adderar-varden

SolTech Energy har gjort två förvärv nyligen som ni kan läsa mer om här:


ChromoGenics AB

ANDEL I PORTFÖLJEN: 6,2 %

Köpte en mindre bevakningspost i ChromoGenics AB efter ett tips från en läsare. Har sett en presentation av bolaget och tycker att det kan finnas en fin uppsida i aktien om företaget börjar leverera.

CHROMOGENICS: FÅR ORDER I DANMARK VÄRD 0,6 MLN KR

Chromogenics, som säljer glas med kontrollerbart värme- och ljusinsläpp, har fått en order i Danmark avseende leverans av dynamiska glas till en kulturbyggnad på Esplanaden i Köpenhamn.

Det framgår av ett pressmeddelande där Chromogenics beskriver ordern som ett genombrott på den danska marknaden.

Ordern avser produkten Converlight 75

NYTT OMSÄTTNINGSMÅL 80 MLN KR 2019

Chromogenics har satt ett nytt omsättningsmål för 2019, cirka 80 miljoner kronor, för att ge en uppdaterad bild av affärsläget i verksamheten.

“Målet tydliggör nuvarande aktivitetsnivå i bolaget samt marknadsutvecklingen”, heter det i ett pressmeddelande.

Chromogenics har under andra halvåret 2018 presenterat erhållna order till ett sammanlagt värde om drygt 20 miljoner kronor. Det är mot denna bakgrund, tillsammans med ett fortsatt bra affärsläge som styrelsen höjer omsättningsmålet enligt ovan.

Chromogenics vision 100.000 kvadratmter per år på en 5-års sikt för Converlight kvarstår. Därtill kommer försäljning av i-window, viss entreprenadverksamhet samt ambitionen att etablera försäljning av Converlight PET-folie till underleverantörer av glas i vissa geografiska marknader.

Övriga bolag

Resultat för övriga aktier denna vecka

BolagVecka Totalt
Plejd -0,34 % +19,43 % 
H & D Wireless-13,55 %-6,09 %

Plejd

ANDEL I PORTFÖLJEN: 13,2 %

Plejd är ett av mina första och favoritbolag som skulle satsa enbart på tillväxt men lyckades att även gå med vinst. Ser fram emot Q4 rapporten! “Tycker kursen gått ner till attraktiva nivåer igen efter att ha varit uppe på runt 60:-” Detta skrev jag föregående vecka och nu har kursen varit uppe och nosat på 60:-. Ska bli spännande och se vad kursen står i innan Q4 rapporten.

Plejd fick nyligen en köprekommendation av affärsvärlden:

Efter höstens kursfall handlas Plejds aktie nu till ett p/s-tal runt 4, vilket är ett kraftigt tapp från p/s 9 för ett år sedan. Affärsvärlden anser att det är en låg värdering för ett tillväxtbolag som nu växer såväl i produktsortiment som på geografiska marknader. Med tanke på att bolaget under hösten har gått in i Norge och Finland finns det risk för att Affärsvärldens omsättningsprognos på 100 miljoner kronor för 2018 hamnar i underkant. Köp Plejd – till hög risk.”

Bolag under bevakning

  • Inga speciella bolag denna veckan

Mina Innehav

Har du inte konto på Shareville (widgeten fungerar inte mobilversionen), läs gärna senaste portföljrapporten här istället: Min portfölj

Följa gärna småbolagsraketer på Facebook eller Twitter!

OBSMina kommentarer är inte några rekommendationer utan bilda er en egen uppfattning om bolagen innan köp!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inlägget av Min portfölj

Ta mig Längst upp