Var med när nästa raket tänds!

Portföljrapport vecka 2

Portföljens samtliga spelutvecklare levererar vecka två!

Introduktion

I dessa rapporter kan ni följa min portfölj under året. Anledningen till dessa inlägg är för att vara så transparent som möjligt med mina innehav i de olika bolagen jag skriver om. Dessutom är det ett bra sätt för mig att reflektera över min egen utveckling som aktiesparare. Jag kommer reflektera utifrån mina egna åsikter och lärdomar jag dragit från vecka till vecka. Det kan vara allt ifrån en bok jag läst eller intressanta nyheter osv. Vi får se lite vad det utvecklar sig till. Huvudpunkterna för varje inlägg kommer iaf vara att presentera veckans resultat och vilka avslut som genomförts.

Intresserad av att börja med aktier? Använd gärna denna affiliatelänk (klicka på bilden) för att skapa ett konto på Avanza.

Portföljens resultat under vecka 2

Denna vecka var det Spelutvecklarnas tur att leverera fina resultat! Alla slutade upp denna veckan och flertalet till och med tvåsiffrigt. Tre av portföljens bolag (Paradox, THQ Nordic och SolTech Energy) gjorde förvärv vilket alltid är intressant och spännande. Dessutom fick mitt favoritbolag i portföljen (Plejd) en fin köprekommendation av affärsvärlden. Frågan är om denna uppgång sedan nyår kommer hålla i sig eller om en större nedgång väntar? Jag tippar på att uppgången kommer fortsätta ett tag till i väntan på handelsavtalet med Kina.

Viktning av Småbolagsraketers portfölj efter vecka 2

Minskade min likviditet denna veckan till runt 5%. Kommer nog sälja lite vid eventuella uppgångar nästa vecka för att öka likviditeten till 10 % (är alltid så svårt att sälja).

Avslut vecka 2

Utveckling för portföljbolagen

Det är såklart svårt att skriva en kommentar på de olika bolagen varje vecka, men kommer att lägga in olika intressanta händelser i närtid och byta ut/uppdatera kommentarerna vartefter varje vecka. Har även fördelat mina innehav under olika kategorier.

Spelutvecklare

Spelaktier

Köpte de flesta av bolagen innan börsen störtdök i slutet av december vilket speglar det totala resultatet för spelutvecklarna men jag tror att när väl Q4 rapporterna offentliggörs tror jag på en uppgång.

Resultat spelutvecklare vecka 2

BolagVecka 2 Totalt
Activision Blizzard+2,6 % −0,13 % 
Starbreeze +4,38 % -1,22 % 
Stillfront+17,23 % +4,78 % 
Paradox interactive+13,78 % −5,54 % 
Take-two interactive+9,96 % +2,02 % 
THQ Nordic +13,31 % +5,32 % 
G5 Entertainment+6,23% −3,52 %

Kommentarer

Paradox har hade ett lyckat släpp med Stellaris: Megacorp i början av December som ni kan läsa om här: https://smabolagsraketer.se/stellaris-megacorp-gor-succe-pa-steam/ . Nyligen publicerades en läsvärd analys av Paradox på seekingalpha.com med följande titel: “Paradox Interactive Set To Grow Earnings Faster Than Electronic Arts And Activision Blizzard” Mycket läsvärd och detaljerad analys!

Gamespace ger även Paradox BattleTech expansion flashpoint 10/10 - läs mer här

Prison Architect and Paradox interactive
Prison Architect and Paradox interactive

Paradox gjorde i veckan ett förvärv av Prison Architect, läs mer här: https://smabolagsraketer.se/paradox-interactive-koper-rattigheterna-till-prison-architect/


Stillfront genomförde nyligen ett större förvärv som ni kan läsa om här: https://smabolagsraketer.se/stillfront-group-forvarvar-playa-games-gmbh/


Starbreeze innehavet är bara en chansning där risken är hög men lyckas rekonstruktionen kommer uppsidan vara fin.


G5 Entertainment tycker jag tagit onödigt mycket stryk och det ska bli intressant att läsa Q4 rapporten om den negativa trenden ändras. Lyssna gärna på hur kvalitetspodden ser på G5:s Q3 rapport och raset


THQ Nordic är även detta ett stabilt bolag med goda marginaler. Frågan är hur stora intäkter ett av THQ Nordics större spelsläpp Darksiders 3 kommer vara i Q4 rapporten.

THQ Nordic förvärvar varumärket Outcast
THQ Nordic förvärvar varumärket Outcast

THQ Nordic gjorde även ett färvärv av varumärket Outcast. Läs mer här: https://smabolagsraketer.se/thq-nordic-forvarvar-varumarket-outcast/


Activision Blizzard och Take-Two interactive har jag i portföljern för att jag även tycker deras aktiekurs ser attraktiv ut. Take-two hade ett väldigt lyckat spelsläpp i Red Dead Redemption som redan slagit försäljningsrekord.

“Take-Two noted that in Red Dead Redemption 2’s first eight days on the market (through Nov. 3), the company sold more copies of the game than it sold of the original Red Dead Redemption during its first eight years of release. That game debuted in May 2010, and by February 2017 — almost seven years after launch — Take-Two said that sell-in numbers had reached approximately 15 million units. In other words, Red Dead Redemption 2 sales topped 15 million copies in eight days.” -https://www.polygon.com

Blizzard avslutade samarbetet med Bungie vilket fick aktiekursen att ta en turn men som övriga spelutvecklare fick de en rekommendation av Stephens som ser en uppsida hos flertalet av de amerikanska spelutvecklarna.

It’s set a price target for Activision of $65, implying 27% upside; a target for Electronic Arts of $125, implying 37% upside; and a price target for Take-Two of $138, implying 25% upside.” - https://seekingalpha.com/news/3422246-stephens-starts-bullish-coverage-videogame-makers

Energibolag

Resultat energi vecka 2

BolagVecka 2Totalt
Minesto -12,94% -1,2 % 
Ripasso Energy +0,42 % +5,01 % 
SolTech Energy +15,36 % +14,14 % 
SaltX Technology 
-2,23 % −19,11 %
ChromoGenics AB+2,81+0,08 %

Kommentar

Nyligen släpptes en betald analys av Minesto med riktkursen 9.10-14,5:- Läs den gärna här för att bilda er en egen uppfattning men det känns som att det äntligen börjat hända saker i Minesto efter en lång period av stiltje. Ägde tidigare bolaget för över två år sedan och då pratades det om 2019-2020 som åren då bolaget skulle vara klara med sin pilotanläggning osv. Nyligen släpptes en video om vad som kommer härnäst i Wales.


Ripasso Energy skickade ut ett pressmedelande om  att
att den första av sju beställda PWR BLOK 400-F skickats till den sydafrikanska ferrokromproducenten Afarak Mogale.

Ripasso PWR Block

För SaltX Technology hänger mycket på hur pilotprojektet med Vattenfall i Berlin går.


SolTech Energy
SolTech Energy förvärvar Nyedal Solenergi

SolTech Energy gjorde ett förvärv av Nyedal Solenergi som ni kan läsa mer om här: https://smabolagsraketer.se/soltech-forvarvar-51-i-nyedal-solenergi/


Köpte en mindre bevakningspost i ChromoGenics AB efter ett tips från en läsare. Har sett en presentation av bolaget och tycker att det kan finnas en fin uppsida i aktien om företaget börjar leverera.

Bolag inom Industri & tjänstevaror

Resultat industri & tjänstevaror vecka 2

BolagVecka 2Totalt
Smart Eye +10,43 % +10,43 % 
Sensys Gatso Group +10,85 % +16,15 % 
Transtema +8,73 % +15,33 %

Kommentar

Transtema och Sensys Gatso Group fick båda genombrottsorders nyligen där Transtema fick första ordern i Danmark och Sensys Gatso Group i USA.

Övriga bolag

Resultat för övriga aktier vecka 2

BolagVecka 2Totalt
Bitcoin XBT −5,61 % -1,79 % 
Plejd +17,03 % +17,72 % 
Cellink -1,41 % -2,17 % 
Catena Media -5,91 % +3,91 %

Kommentar

Bitcoin XBT certifikatet åkte lite upp och ner denna veckan, förhoppningsvis fortsätter resan upp nästa veckan. Ser mest Bitcoin XBT certifikatet som en chansning med hög risk. Kommer troligtvis sälja av innehavet om det blir allt för volatilt 🙂


Plejd är ett av mina första och favoritbolag som skulle satsa enbart på tillväxt men lyckades att även gå med vinst. Tycker kursen gått ner till attraktiva nivåer igen efter att ha varit uppe på runt 60:-. Ser fram emot Q4 rapporten!

Plejd fick även en köprekommendation av affärsvärlden:

Efter höstens kursfall handlas Plejds aktie nu till ett p/s-tal runt 4, vilket är ett kraftigt tapp från p/s 9 för ett år sedan. Affärsvärlden anser att det är en låg värdering för ett tillväxtbolag som nu växer såväl i produktsortiment som på geografiska marknader. Med tanke på att bolaget under hösten har gått in i Norge och Finland finns det risk för att Affärsvärldens omsättningsprognos på 100 miljoner kronor för 2018 hamnar i underkant. Köp Plejd - till hög risk.”h


Minns knappt varför jag gick in i Cellink men var något jag läste som fick mig intresserad. Kommer göra en presentation av bolaget inom kort för att sätta mig in ordentligt (som man alltid bör göra innan man köper…..)


Catena Media som jag tidigare ägt och gjort en presentation av för cirka två år sedan. Stabilt bolag som nu kommit ner till attraktiva nivåer igen enligt mig. Utökade även innehavet även denna veckan. Ska bli spännande och se hur det går i USA för Catena Media!

Bolag under bevakning

  • Inga speciella bolag denna veckan

Mina Innehav

Har du inte konto på Shareville (widgeten fungerar inte mobilversionen), läs gärna senaste portföljrapporten här istället: Min portfölj

Följa gärna småbolagsraketer på Facebook eller Twitter!

OBSMina kommentarer är inte några rekommendationer utan bilda er en egen uppfattning om bolagen innan köp!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inlägget av Min portfölj

Ta mig Längst upp