Var med när nästa raket tänds!

Lucka 10: SeaTwirl

Kort om SeaTwirl

Seatwirl utvecklar flytande vindkraftverk som används till sjöss. Bolagets teknik använder sig av en vindturbin som placeras på en undervattensstruktur djupt ner under vattenytan. Vindturbinen, tornet och undervattensstrukturen sitter ihop tillsammans för att bilda en rotation som i sin tur skapar elektricite

Presentation av SeaTwirl

Historisk utveckling

Nedan kan ni se SeaTwirls utveckling de senaste fem åren och 2019 ser ut att bli det bästa hittils. Datan är hämtad från www.borsdata.se

Kort om aktien

Marknad: First North

Börsvärde: 279 Msek

Utveckling i år: +441 %

Insynsköp/försäljningar: Inga köp eller sälj under 2019

Senaste kvartalsrapporten

VD ord

Gabriel Strängberg, VD SeaTwirl

Det har varit ett händelserikt år för SeaTwirl. I september ifjol valdes Jens Tommerup in i SeaTwirls styrelse. Jens kommer närmast från rollen som vd för MHI Vestas. I september i år valdes han till ordförande efter att Roger Cederberg som representant för GU Ventures valt att efter många år lämna styrelsen. Skiftet på ordförandeposten markerar att SeaTwirl nu går in i en ny fas, där vi ska bygga vidare på den fantastiska grund som vi har lagt och bli en ledande global aktör inom flytande vindkraft.

“Vi är mycket nöjda med den exceptionella utvecklingen av SeaTwirl och kan konstatera att det statliga uppdraget har fullgjorts. Det har varit väldigt roligt att bidra till SeaTwirls fantastiska team och dess arbete med att bygga bolagets unika lösning för havsbaserade vindkraftverk. Det känns också väldigt tryggt att veta att SeaTwirl har flera långsiktiga delägare och stabila industriella ledare som fortsätter att bygga vidare”, säger Klementina Österberg, VD för GU Ventures.

Tittar vi tillbaka på det senaste året ser vi att vi har åstadkommit mycket. Vi har sökt partners som kan bidra med expertis och kontakter utöver kapital, och funnit belgiska Colruyt Group och norska Norsea Group. Colruyt Group har erfarenhet av att bygga och driva havsbaserade vindkraftsparker och Norsea Group, som är en del av Wilhelmsen-koncernen, har lång erfarenhet från verksamheter inom marin- och offshore-segmenten.

Sedan vi i början av april tecknade en avsiktsförklaring (letter of intent) har vi arbetat tätt tillsammans med båda partners för att validera koncept- och designprinciper och förbereder nu ett möjligt avtal med Colruyt Group och Norsea Group.

I juni i år fick vi ytterligare extern validering av vår teknik då EU beviljade oss ett bidrag på 2,48 miljoner euro från sitt SME-instrument. Bidragen ges i hård konkurrens till bolag som anses ha “banbrytande idéer med potential att skapa helt nya marknader eller revolutionera befintliga”. Att tilldelas detta EU-bidrag är ett erkännande för hela SeaTwirl.

I det dagliga arbetet har vi fortsatt att fokusera på utvecklingen av SeaTwirl S2, vår 1MW-turbin med ett än större marknadsfokus.

SeaTwirl S2

Med den relevanta kompetens ifrån vindkraftsindustrin som Jens besitter kände Roger och GU Ventures, som i sin roll som företagsinkubator för Göteborgs Universitet fokuserar på såddfinansiering, att det var dags att tacka för sig. Roger lämnade därför vår styrelse i september och GU Ventures minskade samtidigt sitt ägande. Som vd vill jag tacka båda för deras insatser.

Jag konstaterar att vi har nått långt på kort tid. Jag är också övertygad om att SeaTwirl kommer att nå ännu längre i framtiden. Vi har ett kompetent team på plats samtidigt som omvärldsfaktorerna fortsätter att tala för oss.

Bara under de senaste månaderna har konsultbolaget E3 i Kalifornien och Strathclyde-universitetet i Glasgow oberoende av varandra nått samma slutsats: värdet av flytande vindkraft kommer vara stort i framtiden. E3 skrev till exempel i sin rapport att flytande vindkraft kan spela en nyckelroll i Kaliforniens energiomställning fram till 2040.

Med ännu ett framgångsrikt år i ryggen och fortsatt gynnsamma förutsättningar ser vi på SeaTwirl därför ljust på framtiden.

Analys

Kunde tyvärr inte hitta någon analys av SeaTwirl.

Källa

www.Borsdata.se
www.Seatwirl.se
https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/717535/seatwirl

Personlig kommentar gällande Seatwirl

Äger i dagsläget inget i SeaTwirl, som jag tycker är lite svår att värdera med en uppgång på över 400 % i år. Planen är att ta en position inom kort för att sedan utvärdera fortsatta köp. Triggern i SeaTwirl är när avtalet med Norsea och Colruyt blir signerat. SeaTwirl lär lär likt Minesto få bidrag löpande från EU vilket gör att emissionrisken blir lägre. Potentialen i SeaTwirl är stor men hur lång tid tar det att bolaget går med vinst?

Följa gärna mig på Facebook , Twitter eller Instagram!

Med vänliga hälsningar
Niclas Vestlund/Småbolagsraketer.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inlägget av First North

Lucka 24: Ferroamp

Likt Quickbit och Inzile har jag haft ögonen på Ferroamp sedan börsintroduktionen

Lucka 22: Inzile

Kort om Inzile Inzile är verksamma inom fordonsbranschen. Bolaget är en tillverkare

Lucka 18: Toadman

Toadman är ett väldigt spännande bolag som växer kraftigt genom förvärv. Har

Lucka 17: Minesto

Likt Soltech (lucka 14) har jag ägt Minesto i omgångar under året,

Lucka 15: Zignsec

Kort om Zignsec ZignSec är ett teknikbolag. Bolaget utvecklar tekniska plattformar för
Ta mig Längst upp