Var med när nästa raket tänds!

Portföljrapport vecka 3

Plejd och Minesto är veckans vinnare

Introduktion

I dessa rapporter kan ni följa min portfölj under året. Anledningen till dessa inlägg är för att vara så transparent som möjligt med mina innehav i de olika bolagen jag skriver om. Dessutom är det ett bra sätt för mig att reflektera över min egen utveckling som aktiesparare. Jag kommer reflektera utifrån mina egna åsikter och lärdomar jag dragit från vecka till vecka. Det kan vara allt ifrån en bok jag läst eller intressanta nyheter osv. Vi får se lite vad det utvecklar sig till. Huvudpunkterna för varje inlägg kommer iaf vara att presentera veckans resultat och vilka avslut som genomförts.

Intresserad av att börja med aktier? Använd gärna denna affiliatelänk (klicka på bilden) för att skapa ett konto på Avanza. (Bilden visas ej om du använder mobilen).

Portföljens resultat under vecka 3

Det svängde friskt bland bolagen under vecka 3 men totalt sätt slutade veckan på blått. Veckan innehöll en hel del avslut eftersom jag har beslutat att minska antalet bolag i portföljen till max 10-15 st. Anledningen till detta är att det är för svårt att hålla koll på alla bolag och för att förhoppningsvis få ett bättre resultat.

Viktning av Småbolagsraketers portfölj efter vecka 3

Som ni ser är likviditeten rekordlåg i portföljen. Beroende på hur veckan går är det möjligt att jag avvecklar något ytterligare innehav eller minskar i ett befintligt.

Avslut vecka 3

Konsoliderade portföljen lite och sålde av några mindre innehav. Catena Media hade jag tänkt behålla på lång sikt men oroligheterna i USA och rapporter om lägre lönsamhet i EU gjorde att jag sålde av.

Utveckling för portföljbolagen

Det är såklart svårt att skriva en kommentar på de olika bolagen varje vecka, men kommer att lägga in olika intressanta händelser i närtid och byta ut/uppdatera kommentarerna vartefter varje vecka. Har även fördelat mina innehav under olika kategorier.

Spelutvecklare

Köpte de flesta av bolagen innan börsen störtdök i slutet av december vilket speglar det totala resultatet för spelutvecklarna men jag tror att när väl Q4 rapporterna offentliggörs tror jag på en uppgång.

Resultat spelutvecklare vecka 2

BolagVecka 3 Totalt
Activision Blizzard-5,26 % +5,47 % 
Stillfront-3,74 % -0,46 % 
Paradox interactive-3,14 % +4,77 % 
Take-two interactive-1,58 % +2,33 % 
THQ Nordic +2,16 % +8,03 % 
G5 Entertainment-0,81 % −2,65 %

Kommentarer

Paradox har hade ett lyckat släpp med Stellaris: Megacorp i början av December som ni kan läsa om här:

Nyligen publicerades en läsvärd analys av Paradox på seekingalpha.com med följande titel: “Paradox Interactive Set To Grow Earnings Faster Than Electronic Arts And Activision Blizzard” Mycket läsvärd och detaljerad analys!

Gamespace ger även Paradox BattleTech expansion flashpoint 10/10 – läs mer här

Paradox även nyligen ett förvärv av Prison Architect, läs mer här:


Stillfront genomförde nyligen ett större förvärv som ni kan läsa om här:


Starbreeze valde att avsluta innehavet för att öka i övriga spelbolag istället. Beslutet att senarelägga släppet av walking dead till konsol var väl droppen. Möjligen bra på lång sikt men bolaget behöver få in pengar!


G5 Entertainment tycker jag tagit onödigt mycket stryk och det ska bli intressant att läsa Q4 rapporten om den negativa trenden ändras. Lyssna gärna på hur kvalitetspodden ser på G5:s Q3 rapport och raset


THQ Nordic är även detta ett stabilt bolag med goda marginaler. Frågan är hur stora intäkter ett av THQ Nordics större spelsläpp Darksiders 3 kommer vara i Q4 rapporten.

THQ Nordic gjorde även ett färvärv av varumärket Outcast. Läs mer här:


En titt på THQ Nordic:s kommande spel Biomutant


THQ Nordic:s Metro exodus får fina recensioner på Youtube av Skill up

THQ Nordic är ett av Redeyes toppval (top picks) inom tekniksektorn för 2019.

Spelbolaget THQ Nordic beskrivs av Redeye som ett kvalitetsbolag i en tillväxtsektor, lett av en aktieägarvänlig ledning med förstklassigt ‘track-record’.

“Ett sådant bolag är sällan billigt”, skriver Redeye som ändå anser att dagens kursnivå för THQ-aktien om drygt 165 kronor är attraktiv. Redeye har ett rimligt värde för THQ på 259 kronor i ett basscenario.

“Utvecklingsprojekt inklusive några AAA-titlar kommer att släppas under de kommande åren. Vi tror att detta kommer att ta intäkterna och lönsamheten till helt nya nivåer”


Activision Blizzard och Take-Two interactive har jag i portföljern för att jag även tycker deras aktiekurs ser attraktiv ut. Take-two hade ett väldigt lyckat spelsläpp i Red Dead Redemption som redan slagit försäljningsrekord.

“Take-Two noted that in Red Dead Redemption 2’s first eight days on the market (through Nov. 3), the company sold more copies of the game than it sold of the original Red Dead Redemption during its first eight years of release. That game debuted in May 2010, and by February 2017 — almost seven years after launch — Take-Two said that sell-in numbers had reached approximately 15 million units. In other words, Red Dead Redemption 2 sales topped 15 million copies in eight days.” –https://www.polygon.com

Blizzard avslutade samarbetet med Bungie vilket fick aktiekursen att ta en turn men som övriga spelutvecklare fick de en rekommendation av Stephens som ser en uppsida hos flertalet av de amerikanska spelutvecklarna.

It’s set a price target for Activision of $65, implying 27% upside; a target for Electronic Arts of $125, implying 37% upside; and a price target for Take-Two of $138, implying 25% upside.” – https://seekingalpha.com/news/3422246-stephens-starts-bullish-coverage-videogame-makers

Investmentbanken JP Morgan är fortsatt positiva till tv-spel-sektorn och banken föredrar Electronic Arts i det korta perspektivet. Det rapporterar The Fly. 

Energibolag

Energiaktier

Resultat energi vecka 3

BolagVecka 3Totalt
Minesto +4,90 % +11,32 % 
Ripasso Energy -4,17 % -1,03 % 
SolTech Energy -0,66 % +6,69 % 
SaltX Technology 
-1,04 % −18,69 %
ChromoGenics AB+1,33+3,91 %

Kommentar

Nyligen släpptes en betald analys av Minesto med riktkursen 9.10-14,5:- Läs den gärna här för att bilda er en egen uppfattning men det känns som att det äntligen börjat hända saker i Minesto efter en lång period av stiltje. Ägde tidigare bolaget för över två år sedan och då pratades det om 2019-2020 som åren då bolaget skulle vara klara med sin pilotanläggning osv. Nyligen släpptes en video om vad som kommer härnäst i Wales.

Ytterligare en intervju med VD Martin Edlund om konkurrenskraften i Minestos energiteknik.

EU-parlamentet vill investera 150 miljarder kronor i klimatåtgärder https://t.co/nTp7Qx8ojW— Minesto (@MinestoAB) 18 januari 2019


Ripasso Energy skickade ut ett pressmedelande om  att
att den första av sju beställda PWR BLOK 400-F skickats till den sydafrikanska ferrokromproducenten Afarak Mogale.

Ripasso PWR Block

Artikel om Ripasso Energy i Business day:
https://www.businesslive.co.za/bd/companies/energy/2019-01-15-swedish-cleantech-turns-waste-gas-to-cash-in-krugersdorp


För SaltX Technology hänger mycket på hur pilotprojektet med Vattenfall i Berlin går. Vice VD Lars Göran Bolin publicerade 2019-01-17 ett ytterligare förvärv av 125,000 SaltX BTU B. (Förvärvet gjordes 2018-12-07).


SolTech Energy gjorde två förvärv nyligen som ni kan läsa mer om här:


Köpte en mindre bevakningspost i ChromoGenics AB efter ett tips från en läsare. Har sett en presentation av bolaget och tycker att det kan finnas en fin uppsida i aktien om företaget börjar leverera.

Bolag inom Industri & tjänstevaror

Resultat industri & tjänstevaror vecka 2

BolagVecka 3Totalt
Sensys Gatso Group -1,43 % +14,49 % 
Transtema -1,65 % +8,61 %

Kommentar

Transtema och Sensys Gatso Group fick båda genombrottsorders nyligen där Transtema fick första ordern i Danmark och Sensys Gatso Group i USA.

Övriga bolag

Resultat för övriga aktier vecka 3

BolagVecka 3Totalt
Plejd +7,28 % +22,99 % 
Terranet– 22,64 %– 17,10 %

Plejd är ett av mina första och favoritbolag som skulle satsa enbart på tillväxt men lyckades att även gå med vinst. Ser fram emot Q4 rapporten! “Tycker kursen gått ner till attraktiva nivåer igen efter att ha varit uppe på runt 60:-” Detta skrev jag föregående vecka och nu har kursen varit uppe och nosat på 60:-. Ska bli spännande och se vad kursen står i innan Q4 rapporten.

Plejd fick nyligen en köprekommendation av affärsvärlden:

Efter höstens kursfall handlas Plejds aktie nu till ett p/s-tal runt 4, vilket är ett kraftigt tapp från p/s 9 för ett år sedan. Affärsvärlden anser att det är en låg värdering för ett tillväxtbolag som nu växer såväl i produktsortiment som på geografiska marknader. Med tanke på att bolaget under hösten har gått in i Norge och Finland finns det risk för att Affärsvärldens omsättningsprognos på 100 miljoner kronor för 2018 hamnar i underkant. Köp Plejd – till hög risk.”h

Terranet är ett nytt innehav i portföljen som har annonserat ett par samarbeten på senare tid. Läs mer nedan:

Tyvärr tyngdes veckan av nyheten att bolaget är i behov av en emission (tycker det var ganska väntat men reaktionen var stark på börsen).

Bolag under bevakning

  • Inga speciella bolag denna veckan

Mina Innehav

Har du inte konto på Shareville (widgeten fungerar inte mobilversionen), läs gärna senaste portföljrapporten här istället: Min portfölj

Följa gärna småbolagsraketer på Facebook eller Twitter!

OBSMina kommentarer är inte några rekommendationer utan bilda er en egen uppfattning om bolagen innan köp!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inlägget av Min portfölj

Ta mig Längst upp