First North-listade Terranet har tecknat ett testavtal med den amerikanska storoperatören Verizon Wireless.

Terranet tecknar testavtal med Verizon och samarbete med Waysure

Testavtal med Verizon Wireless

Verizon Communications Inc. är ett amerikanskt multinationellt telekommunikationsbolag som rankas som ett av världens största bolag. Huvudkontoret finns i New York, NY och bolaget omsatte för år 2017 nästan $126 miljarder och har totalt 163 100 anställda världen över

Terranet har tecknat ett testavtal med den amerikanska nätoperatören Verizon Wireless. Samarbetet omfattar fältprov av Terranets positioneringsmjukvara inom 5G standarden i stadsmiljö for cellulär kommunikation mellan fordon. 

Källa: https://www.avanza.se

Terranet har idag ingått ett strategiskt samarbetsavtal med Waysure

Terranet har idag (2018-12-07) ingått ett strategiskt samarbetsavtal med Waysure vars fokus är inom absolutpositionering med primärt användningsområde för automatiserad körning. Waysure har utvecklat en GNSS (Global Navigation Satellite System, t.ex. GPS) plattform med hög noggrannhet på centimeternivå med stöd för RTK (real-time kinematic) funktionalitet.

Waysures algoritmer lämpar sig särskilt väl för tyngre fordon och de har också varit med i tidig fas och gjort åtskilliga tester med ledande lastbilstillverkare.

Inom aktiv fordonssäkerhet är Terranets specialitet positionering genom att utnyttja radiobaserade sensorer, men även s.k relativ positionering. Kombinationen av absolut och relativ positionering reducerar effekten av felkällor i respektive system vilket ger förbättrad precision och robusthet. Flera överlappande system för lägesbestämning för att skapa ett säkert och effektivt system är en nödvändighet (redundans). Vid relativ positionering bestäms mottagarens position gentemot en eller flera punkter med känd position. Genom att bilda differenser mellan de inbördes mätpunkterna kan man därmed reducera felkällor.

“Vi är mycket nöjda att ingå detta samarbete”

Terranets VD Pär-Olof Johannesson

“Vi är mycket nöjda att ingå detta samarbete. Syftet är att gemensamt adressera en betydande tillväxtmarknad och därmed kunna accelerera kommersialiseringen med ett bredare utbud. Detta ger också Terranet en hävstång utifrån samarbetet med Qualcomm”, - Terranets VD Pär-Olof Johannesson.

Källa:https://www.avanza.se

Intervju med Waysures VD James Tidd

Waysure har bland annat Volvo som kund

Terranet och Waysure blir strategiska partners och gör en marknads joint venture inom aktiv fordonssäkerhet och självkörande bilar. Waysure är specialister inom absolutpositionering för automatiserad körning med kunder som Einride, Scania och Volvo. I intervjun berättar Waysures VD James Tidd om framtiden och hur de gemensamt ska ta sig an marknaden.

Intervju med Waysures VD James Tidd om samarbetet med Terranet

Mina innehav

Följ gärna Småbolagsraketer på Twitter och Facebook!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.