Var med när nästa raket tänds!

Minesto

InnoEnergy investerar ytterligare 1 miljon Euro i Minesto

InnoEnergy, inflytelserik europeisk investerare inom ren energi, utökar sitt engagemang i det svenska miljöteknikbolaget Minesto. InnoEnergy investerar ytterligare 1 miljon euro i kommersialiseringen av Minestos unika teknologi för marin energi. Detta gör Minesto till InnoEnergys största investering inom havsenergi.

Martin Edlund, VD Minesto

“Denna investering understryker vilken roll havsenergi genom Minestos teknologi kan spela i den globala omställningen till förnybar energi. Den signalerar också tydligt InnoEnergys förtroende i vår organisation och i potentialen av vår banbrytande teknologi för att producera ren energi. Som en av de största investerarna i Minesto har InnoEnergy spelat en kritisk roll för bolaget. Deras inflytande och ekosystem av nyckelaktörer inom energisektorn är en enorm tillgång för oss” - Martin Edlund, VD Minesto

Med mer än 170 miljoner euro investerade i olika innovationsprojekt i energisektorn är InnoEnergy en stark europeisk drivkraft för att stödja utveckling av nya idéer och produkter och ta dem till marknaden. InnoEnergy ägs av de europeiska elbolagen och stöds av EU-ledda European Institute of Innovation & Technology (EIT).

European Institute of Innovation & Technology (EIT)

Med den senaste injektionen om 1 miljon euro har InnoEnergy investerat totalt 5,5 miljoner euro i Minesto och utvecklingen av bolagets unika teknologi Deep Green, vars patenterade koncept omvandlar långsamt flödande tidvatten- och oceanströmmar till kostnadseffektiv, förutsägbar och ren elektricitet. Detta gör Minesto till InnoEnergys största investering inom havsenergi.

Diego Pavia, VD för InnoEnergy

Omställningen till en mer hållbar framtid måste utgöras av en mångfald av teknologier för ren energi och havsenergi är nästa heta område för energisektorn. Med dess avgörande tekniska konkurrensfördelar kan Minestos teknik för marin energi spela en betydande roll i den här utvecklingen. Vi har stort förtroende för teknologin, företaget, vad det utfört hittills samt Minestos plan för att ta produkten till marknaden. För att stötta detta har InnoEnergy beslutat att investera ytterligare 1 miljon euro i Minesto” - Diego Pavia, VD för InnoEnergy.   

Källa: https://www.avanza.se

Tags:

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inlägget av First North

Lucka 24: Ferroamp

Likt Quickbit och Inzile har jag haft ögonen på Ferroamp sedan börsintroduktionen

Lucka 22: Inzile

Kort om Inzile Inzile är verksamma inom fordonsbranschen. Bolaget är en tillverkare

Lucka 18: Toadman

Toadman är ett väldigt spännande bolag som växer kraftigt genom förvärv. Har

Lucka 17: Minesto

Likt Soltech (lucka 14) har jag ägt Minesto i omgångar under året,

Lucka 15: Zignsec

Kort om Zignsec ZignSec är ett teknikbolag. Bolaget utvecklar tekniska plattformar för
Ta mig Längst upp