Minesto tillförs 75 MSEK efter genomfört optionsprogram

Teckningsperioden för de teckningsoptioner (”Minest TO1”) som emitterades i samband med Minestos nyemission i november 2015 pågick 1–28 februari 2017.

Totalt tecknades 11 931 743 nya aktier i Minesto med stöd av teckningsoptionerna, vilket innebär en teckningsgrad på 90,7 procent. Det betyder att bolaget tillförs 75,2 miljoner kronor före avdrag för emissionskostnader.

Minestos prisbelönta och patenterade produkt, Deep Green.

“Vi är mycket glada över att så många har valt att teckna nya aktier i Minesto med hjälp av teckningsoptionerna. Genom detta tillförs Minesto viktig finansiering som vi i huvudsak kommer att använda till att fortsätta utveckling vår unika teknologi Deep Green och vårt projekt Holyhead Deep i Wales, där vi ska installera de första kraftverken i kommersiell skala”

Martin Edlund Minesto
Martin Edlund, VD på Minesto.

De nya aktierna har levererats till tecknarens konto som interimsaktier. De kommer att tas upp till handel på First North så snart emissionen blivit registrerad hos Bolagsverket och Euroclear, vilket beräknas ske cirka tre veckor efter teckningsperiodens utgång den 28 februari.

Källa: Avanza.se

Läs mer om Minesto på Småbolagsraketer här: https://smabolagsraketer.se/presentation-av-minesto/

 

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.