Var med när nästa raket tänds!

Småbolagsindex vecka 20

Småbolagsindex fortsätter slå index

Småbolagsindex vs OMXS30

Det har varit en kämpig vecka för småbolagsindex (-3,1 %) även om OMXS30 hade det värre som backade hela -4,45 % ?. Allt som allt spöar ändå småbolagsindex OMXS30 med över 10 % i år ??. ⁣

småbolagsindex vs omxs30
Småbolagsindex slår OMXS30 med hela 11,2 % under 2020 hittils!
Som ni kan ser fick småbolagsindex en otroligt fin start för att sedan gå jämsides med OMXS30 i botten. Återhämningen efter coronakraschen har dock gått snabbare bland småbolagen i småbolagsindex.

Veckans kommentarer

Vecka 20 var en brutal vecka för bolagen i småbolagsindex! De flesta förutom raketen TopRight Nordic (+25 %) backade under vecka 20. Flera bolag i index rapporterade även under denna sura börsvecka vilket säkert gjorde att bolagen backade lite extra. Inget av bolagen hade väl någon raketrapport heller. Tvärtom kom det ut lite tråkiga nyheter där Quickbit tar en reservation om 10 msek i Q1 (deras Q3). Dessutom annonserades det bland annat en emission i Raybased. Det känns som att det börjar hända saker nu i småbolagen, vi kommer snart få se hur covid19 påverkar bolagen i en större utsträckning. Det är inte långt till sommaren nu och om bolagen ska snygga till siffrorna i Q2 gäller det att ligga i nu!

Topp fem i småbolagsindex efter vecka 20

Topp fem i småbolagsindex efter vecka 20! TopRight Nordic tog ett skutt förbi både Photocat och Inzile! CellImpact har varit ohotad etta under i princip hela året ser ut att darra . Ser vi en ny etta nästa vecka? EG7 och TopRight ser starka ut!

Botten fem i småbolagsindex efter vecka 20

Botten fem i småbolagsindex under 2020. Chromogenics behåller förstaplatsen men det börjar komma utmanare och ny i botten fem denna veckan är SwedishStirling. Övriga bolag delar mer eller mindre på 2-4:e plats .Frågan är om någon rår på Chromogenics!

Följa gärna mig på Facebook , Twitter eller Instagram!

Med vänliga hälsningar
Niclas Vestlund/Småbolagsraketer.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inlägget av Småbolagsindex

Ta mig Längst upp