Lucka 23: Quickbit

Kort om Quickbit

Quickbit är ett fintechbolag. Bolagets kompetens återfinns inom utveckling av tekniska lösningar för kryptovalutor samt blockchain, där bolaget erbjuder betalningslösningar samt möjligheten till E-handel. Kunderna återfinns runtom den europeiska med, med huvudkontoret i Stockholm.

Läs gärna företagsbeskrivningen här för mer djupgående information: https://investor.quickbit.eu/foretagsbeskrivning/

Quickbits lösning bra förklarat genom en “konkurrent” kallad Bitpay.

Presentation av Quickbit

Quickbit historiskt

Finns inte så många års historik på Quickbit men omsättningen och vinsten ökar kraftigt från år till år. Datan är hämtad från www.borsdata.se

Senaste kvartalsrapporten

VD ord från rapporten (Q1 2019)

Serod Nasrat, VD Quickbit

Jag vill inleda min första delårsrapport som vd för QuickBit med att konstatera att vår tillväxtresa fortsätter och vi presenterar vårt hittills överlägset bästa kvartal.

Kvartalsrapport ett

Det första kvartalet i vårt nya räkenskapsår var rekordstarkt och vi uppvisar bättre siffror på alla plan jämfört med föregående kvartal. Omsättningen under första kvartalet uppgick till nästan en miljard kronor,vilket är en ökning med drygt 20 procent från föregående kvartal. Resultatet efter skatt för kvartalet uppgår till nästan 30 miljoner kronor, vilket motsvarar en förbättring med cirka 35 procent jämfört me föregående kvartal. Att öka både vinst och omsättning med dessa tal är, för de flesta bolag i kraftig tillväxtfas, en exceptionell ökning. För oss är det en effekt av att den vardagliga användningen av kryptovalutor ökar kombinerat med ett mycket starkt erbjudande mot våra kunder.

Kryptovalutor

Vår bedömning idag är tydlig – vi är övertygad om att kryptovaluta är framtiden och att vi bara sett starten på en långsiktig hållbar positiv trend. Att ha detta som bas att verka från är fantastiskt. För oss handlar det nu om att fokusera på det vi ser som vår uppgift – att med teknik underlätta användningen av kryptovalutor i människors vardag. Det gör vi genom att investera i utveckling av nya produkter och tjänster. I oktober kommunicerades att QuickBit har ingått avsiktsförklaring om utgivning av fysiska och virtuella VISA och Mastercard kort. Detta initiativ är ett första
steg i en process som syftar till att nå fler användare, bredda affärsmodellen och skapa fler intäktsströmmar.

Jag är mycket glad och nöjd att QuickBit nu ingått en avsiktsförklaring om att lansera fysiska och virtuella VISA och Mastercard kort. Idag är den vardagliga användningen av kryptovalutor låg och det här är ett viktigt steg för att nå vår ambition att bli den aktör som är marknadsledande i att integrera användandet av kryptovalutor i vardagsekonomin. Idag accepteras VISA och Mastercard av över 100 miljoner köpställen globalt, vilket innebär att potentialen för QuickBits kunder att betala med kryptovaluta runt om i hela världen är mycket stor. Lanseringen av VISA och Mastercard kort innebär en enorm tillväxtmöjlighet för QuickBit under lång tid framöver“. - Serod Nasrat (2019-10-17)

Att investera i nya lösningar och produkter innebär att investera i tillväxt och i vår framtid. Att kassaflödet ökar med drygt 20 miljoner kronor under vårt första kvartal jämfört med kvartalet innan blev den starka ökning som jag förväntat mig. Vårt kassaflöde påverkas av den säkerhet vi behöver lämna till våra inlösenpartners, vilket vi kommunicerat tidigare och även i denna rapport. Det är viktigt att komma ihåg att QuickBit är ett bolag som prioriterar tillväxt och det innebär att vårt kassaflöde kan komma att
variera från kvartal till kvartal. Allt eftersom vi växer så kommer dock kassaflödet tveklöst att förbättras ytterligare över tid.

Vi verkar i en starkt föränderlig värld och till följd av det står hela vår bransch inför utmaningen att lösa kompetensförsörjningen. QuickBit växer i hög takt och för att fortsätta göra det krävs att vi kan rekrytera den kompetens vi behöver i den takt vi önskar. Våra medarbetare är QuickBits största ambassadörer och spelar en central roll för att QuickBit ska vara bidragande till att underlätta användningen av kryptovaluta i människors vardag. Därför är det helt avgörande att vi säkerställer att våra medarbetare trivs, utvecklas och tror på vår strategi samt framtida möjligheter. Att ha nöjda medarbetare, i kombination med ett mer känt arbetsgivarvarumärke, kommer innebära att kompetensförsörjningen framöver underlättas rejält. Som ett led i att stärka vår arbetsgivarvarumärke lanserades därför för några dagar sedan en ny karriärsida på vår webbplats och vi kommer även att genomföra flera initiativ i syfte att bli ett mer känt arbetsgivarvarumärke.

Quickbit har en hel del positioner öppna just nu - Källa: https://careers.quickbit.eu/

Tillväxt finns i QuickBits DNA och den starka vilja att nå vår vision som jag sett bland medarbetarna under min korta period som vd är imponerande. Grunden som byggts med en lönsam affärsmodell är ett stabilt fundament att stå på när vi nu fortsätter att växa med nya tjänster och lösningar in i framtiden. Jag ser fram emot att leda QuickBit på denna resa.

Väsentliga händelser efter rapporten

Quickbit tecknar avtal med Scrive kring digital identifiering och autentisering (2019-12-06)

Jag är mycket nöjd att ha avtalet med Scrive på plats. Sättet hur den finansiella sektorn erbjuder kunder sina tjänster är i stor förändring. Genom att integrera en lösning för att verifiera kunder digitalt (eID) kommer QuickBit att ligga i framkant av denna utveckling. Integrationen av Scrives lösning minskar tiden det tar att uppnå full kundkännedom. QuickBit får också möjlighet att på ett kostnads- och resurseffektivt sätt expandera våra tjänster till fler kunder på nya geografiska marknader och därmed ta en betydande position på de marknader där eID erbjuds. Avtalet ger oss en naturlig plattform för expansion i norra Europa och allt eftersom Scrive expanderar till nya marknader kommer QuickBits lösningar att kunna erbjudas där” - Serod Nasrat, vd QuickBit

QuickBit ingår strategiskt samarbete med Onfido (2019-12-13)

Jag är mycket nöjd att inleda ett samarbete med Onfido som kompletterar det nyligen inledda samarbetet med Scrive perfekt. Det innebär nu att QuickBit har en komplett lösning för verifiering av identiteter med hög användarvänlighet på samtliga marknader över hela världen där kryptovaluta är accepterat. Genom att erbjuda kunder starka identifieringsverktyg samt ytterligare förstärka det med biometrisk autentisering kommer vi på ett friktionsfritt sätt säkerställa full regelefterlevnad genom hela kundresan utan att kompromissa på säkerhet och hastighet när nya kunder anskaffas. De båda samarbetena ger oss en stark och effektiv plattform för skala upp vårt erbjudande över hela världen och därmed i en snabbare takt förvärva nya kunder” - Serod Nasrat, vd QuickBit

Kort om aktien

Marknad: Nordic MTF

Börsvärde: 808 Msek

Utveckling i år: +62 %

Insynsköp/försäljningar: Styrelseordföranden köpt nyligen för 0,5 Msek.

Analys

Det finns inte någon analys vad jag vet på Quickbit i dagsläget.

Källor

https://quickbit.eu/
www.borsdata.se
https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/975972/quickbit

Personlig kommentar till Quickbit

Har följt Quickbit sedan börsintroduktionen i somras och valde att ta en större position inför och efter den senaste rapporten. Jag vet att Quickbit inte är för alla och att det finns många frågetecken runt bolaget. Det går inte bortse från det faktum att Quickbit har haft en fantastisk utveckling de tre senaste åren.

Från Quickbits årsredovising 2018

Marknaden har fortfarande inte fullt förtroende för Quickbit och det avspeglas i bolagets värdering, som jag anser är låg sett till att bolaget redan går med vinst. Långsiktigt tror jag dock att Quickbit kommer att räta ut de eventuella frågetecknen och bolaget kommer få en mer rättvis värdering. Dessutom kommer den ökade användningen av kryptovalutor/blockchain i vardagen, hjälpa Quickbit att bli ett mer accepterat bolag. Nedan ser ni en mycket bra förklaring till varför man ska äga/investera i Quickbit.

Källa: https://investor.quickbit.eu/investeringscase/

Nästa kvartalsrapport (Q2)
Quickbit:s kvartal två (Q2) är historiskt det bästa kvartalet och kanske vid en bra Q2 rapport värderas bolaget upp ordentligt. I dagsläget är min position alldeles för stor i Quickbit (50 % av portföljen), så kommer därför utvärdera eventuella försäljningar löpande (tills innehavet nått normala nivåer). Dessutom består QB innehavet uteslutande av teckningsoptioner (Quickbit TO 1), vilket gör risken ännu lite högre men ser en fortsatt fin uppsida i aktien fram tills och över Q2 rapporten. I videon nedan ser ni en färsk teknisk analys av Quickbit som ser ut att ha bottnat sedan dippen efter Q1 rapporten.

Quickbits ser ut att rekylera upp igen efter dippen efter Q1 rapporten.

Bitcoin är upp ca 100 % i år och skulle vi få ett rally i Bitcoin under 2020, lär det även skapa stor uppmärksamhet för börsens enda bolag som handlar med kryptovalutor. Värt att notera är att Quickbit inte direkt påverkas av om Bitcoin och övriga kryptovalutor går upp eller men det gynnar sektorn som helhet. Det ska bli spännande att se hur Quickbit och kryptovalutor utvecklas under 2020!

Följa gärna mig på Facebook , Twitter eller Instagram!

Med vänliga hälsningar
Niclas Vestlund/Småbolagsraketer.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.