Var med när nästa raket tänds!

Investera i raketfonder

Raketfonder: Plus 8,8 % i år efter vecka 18

⁣⁣ Varför investera i fonder?

Jag har kommit till en punkt där jag vill göra om min strategi lite och diversifera mitt sparande (kommer inlägg om det senare). Planen är att diversifera investeringarna lite och kombinera fonder, utdelningsbolag och småbolag. Jag kommer alltid vara överviktad småbolag men tycker att speciellt i dessa tider (corona) sprida sina risker. Helst hade jag velat investera i fonder med uteslutande bolag från de mindre listorna som First North, Spotlight, Nordic SME osv. Det finns tyvärr inga fonder med enbart det fokuset och lär inte komma i närtid heller.

Mitt mål med fonderna är att investera i fonder som kan gynnas av coronakrisen men även megatränder som ny teknik och klimatomställningen. Mitt fokus är således följande tre segment:

  • Green/cleantech bolag
  • Ny teknik
  • Gaming
  • Fonder med fokus mot micro/småbolag

Raketfonder

Raketfonder är en serie där jag regelbundet veckovis kommer investera i fonder med fokus att slå index. Varje vecka kommer det en uppdatering med en kommetar och lite information om mina fondinnehav. Fondrna köper jag på SAVR pga den fina rabbatten som finns jämfört med Avanza och Nordnet.


Tre största innehav

1 Tin Ny Teknik (+14,22 % hittils i raketfonder)

Förvaltarna av Tin Ny Teknik Erik Sprinchorn & Carl Armfelt

10 största innehaven i Tin Ny Teknik


2 Themantica (+9,8 % hittils i raketfonder)

10 största innehaven


3 Proethos (+7,78 % hittils i Raketfonder)

Förvaltaren Magnus Alfredsson

10 största innehaven


Betala inte onödigt höga avgifter! Jag kör mina raketfonder på SAVR! Skapa ett konto gratis genom att trycka på bilden (affiliate länk)! 🙂

Följa gärna mig på Facebook , Twitter eller Instagram!

Med vänliga hälsningar
Niclas Vestlund/Småbolagsraketer.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inlägget av Raketfonder

Raketfoner upp 10 %!

Raketfonder rivstartar verkligen under vecka ett! Största innehavet thematica rusar hela 18
Ta mig Längst upp