Var med när nästa raket tänds!

Portföljrapport vecka 52

Portföljrapport vecka 52

Introduktion

I dessa rapporter kan ni följa min portfölj under året. Anledningen till dessa inlägg är för att vara så transparent som möjligt med mina innehav i de olika bolagen jag skriver om. Dessutom är det ett bra sätt för mig att reflektera över min egen utveckling som aktiesparare.

Jag kommer reflektera utifrån mina egna åsikter och lärdomar jag dragit från vecka till vecka. Det kan vara allt ifrån en bok jag läst eller intressanta nyheter osv. Vi får se lite vad det utvecklar sig till. Huvudpunkterna för varje inlägg kommer iaf vara att presentera veckans resultat och vilka avslut som genomförts.

Portföljens resultat under vecka 52

Småbolagsraketers portfölj slog iaf OMXS30 vecka 52 🙂

Viktning av Småbolagsraketers portfölj efter vecka 52

Viktning av Småbolagsraketers portfölj efter vecka 52

Avslut vecka 52

Avslut i portföljen under vecka 52

Utökade i några bolag under den större dippen den 27:e december.

Utveckling för portföljbolagen

Det är såklart svårt att skriva en kommentar på de olika bolagen varje vecka, men kommer att lägga in olika intressanta händelser i närtid och byta ut/uppdatera kommentarerna vartefter varje vecka. Har även fördelat mina innehav under olika kategorier.

Spelutvecklare

Activision Blizzard, Starbreeze, THQ Nordic, Stillfront, Take-Two interactive, G5 Entertainment och Paradox Interactive.

Resultat spelutvecklare vecka 52

Bolag Vecka 52  Totalt
Activision Blizzard −0,53 % −4 %
Starbreeze  +4,31 % +0,3 %
Stillfront −6,15 % −9,79 %
Paradox interactive −6,15 % −3,65 %
Take-two interactive +2,42 % −1,87 %
THQ Nordic +1,12 % −6,92 %
G5 Entertainment −2,03 % −8,85 %

Kommentar

Köpte de flesta av bolagen innan börsen störtdök i slutet av december vilket speglar det totala resultatet för spelutvecklarna men jag tror att när väl Q4 rapporterna offentliggörs tror jag på en uppgång.

Paradox har hade ett lyckat släpp med Stellaris: Megacorp i början av December som ni kan läsa om här: https://smabolagsraketer.se/stellaris-megacorp-gor-succe-pa-steam/ . Nyligen publicerades en läsvärd analys av Paradox på seekingalpha.com med följande titel: “Paradox Interactive Set To Grow Earnings Faster Than Electronic Arts And Activision Blizzard” Mycket läsvärd och detaljerad analys!

Stillfront genomförde nyligen ett större förvärv som ni kan läsa om här: https://smabolagsraketer.se/stillfront-group-forvarvar-playa-games-gmbh/

Starbreeze innehavet är bara en chansning där risken är hög men lyckas rekonstruktionen kommer uppsidan vara fin.

G5 Entertainment tycker jag tagit onödigt mycket stryk och det ska bli intressant att läsa Q4 rapporten om den negativa trenden ändras. Lyssna gärna på hur kvalitetspodden ser på G5:s Q3 rapport och raset

THQ Nordic är även detta ett stabilt bolag med goda marginaler. Frågan är hur stora intäkter ett av THQ Nordics större spelsläpp Darksiders 3 kommer vara i Q4 rapporten.

Activision Blizzard och Take-Two interactive har jag i portföljern för att jag även tycker deras aktiekurs ser attraktiv ut. Take-two hade ett väldigt lyckat spelsläpp i Red Dead Redemption som redan slagit försäljningsrekord.

“Take-Two noted that in Red Dead Redemption 2’s first eight days on the market (through Nov. 3), the company sold more copies of the game than it sold of the original Red Dead Redemption during its first eight years of release. That game debuted in May 2010, and by February 2017 — almost seven years after launch — Take-Two said that sell-in numbers had reached approximately 15 million units. In other words, Red Dead Redemption 2 sales topped 15 million copies in eight days.” -https://www.polygon.com

Energi

Minesto, SaltX Technology, Ripasso Energy och SolTech Energy

Resultat energi vecka 52

Bolag Vecka 52 Totalt
Minesto +19,11 % +12,52 %
Ripasso Energy −0,99 % −12,13 %
SolTech Energy −1,03 % −11,15 %
SaltX Technology −2,96 % −17,91 %

Kommentar

Nyligen släpptes en betald analys av Minesto med riktkursen 9.10-14,5:- Läs den gärna här för att bilda er en egen uppfattning men det känns som att det äntligen börjat hända saker i Minesto efter en lång period av stiltje. Ägde tidigare bolaget för över två år sedan och då pratades det om 2019-2020 som åren då bolaget skulle vara klara med sin pilotanläggning osv. Nyligen släpptes en video om vad som kommer härnäst i Wales.

Som Minesto är SaltX technology, SolTech Energy och Ripasso Energy långsiktiga investeringar över flera år (om inget oväntat händer). För SaltX Technology hänger mycket på hur pilotprojektet med Vattenfall i Berlin går.

Industri & tjänstevaror

Smart Eye, Sensys Gatso Group och Transtema.

Resultat industri & tjänstevaror vecka 52

Bolag Vecka 52 Totalt
Smart Eye −2,3 % −1,45 %
Sensys Gatso Group +7,17 % +6,08 %
Transtema +11,81 % +7,85 %

Kommentar

Transtema och Sensys Gatso Group fick båda genombrottsorders nyligen där Transtema fick första ordern i Danmark och Sensys Gatso Group i USA.

Övriga

Resultat övriga vecka 52

Cellink, Catena Media, Plejd och Bitcoin XBT
Bolag Vecka 52 Totalt
Bitcoin XBT −6,74 % +5,37 %
Plejd −2,61 % −1,61 %
Cellink +11,81 % −12,42 %
Catena Media +5,82 % +3,68 %

Kommentar

Bitcoin XBT certifikatet fick sig en liten motgång denna veckan men fortfarande på plus totalt. Ser mest Bitcoin XBT certifikatet som en chansning med hög risk. Kommer troligtvis sälja av innehavet om det blir allt för volatilt 🙂

Plejd är ett av mina första och favoritbolag som skulle satsa enbart på tillväxt men lyckades att även gå med vinst. Tycker kursen gått ner till attraktiva nivåer igen efter att ha varit uppe på runt 60:-. Ser fram emot Q4 rapporten!

Minns knappt varför jag gick in i Cellink men var något jag läste som fick mig intresserad. Kommer göra en presentation av bolaget inom kort för att sätta mig in ordentligt (som man alltid bör göra innan man köper…..)

Gick in igen i Catena Media som jag tidigare även ägt och gjort en presentation av för cirka två år sedan. Stabilt bolag som nu kommit ner till attraktiva nivåer igen enligt min mening.

Mina innehav

Följ gärna portföljen på Shareville 😉

Följa gärna småbolagsraketer på Facebook eller Twitter!

OBS: Mina kommentarer är inte några rekommendationer utan bilda er en egen uppfattning om bolagen innan köp!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inlägget av Min portfölj

Ta mig Längst upp