Portföljrapport vecka 37

Inlendning

Riktigt tung vecka för mig! Allt började väldigt bra men sen bara dök det helt och allt blev nattsvart! Nikola härvan gjorde att man först gick upp väldigt fint men se blev det i slutändan en stor förlust istället (skulle ju såklart sålt direkt men trodde bolaget skulle ha något som helst svar men men). Dessutom valde två bolag (Fastator & Ferroamp) i portföljen att genomföra blocktransaktioner (emissioner) som såklart påverkade veckans resultat till det negativa. Dock måste jag ändå säga att det är mina egna misstag som gjorde att veckans resultat blev så dåligt (det som grämer mig mest).

Turbulent marknad

Marknaden känns även väldigt turbulent och volatil så valde faktiskt att avyttra många bolag i portföljen inför vecka 38. Vet inte vad jag tänkte men gjorde även ett bett i fredags att USA skulle vända på skutan och avsluta starkt. Köpte därför på mig en stor andel i det bolag inom vätgas jag tror mest på nämligen Plug Power. Planen var att försöka rädda veckans resultat genom att Plug och USA vände uppåt. Nu blev det bara värre istället och även Plug slutade i det röda. Känner även att varenda småbolag har dragit mycket på senare tid och det är svårt att motivera större köp inom vissa bolag. Risk/reward känns lite dålig. Dessutom OM vi får en större korrektion i börsen tror jag att de bolagen som dragit 100-tals procent är de första som ryker i folks portföljer och därför känns det extra svårt att motivera köp just nu när marknaden är turbulent.

Inför vecka 38

Planen inför vecka 38 är att vikta ner i Plug Power och kanske omfördela viktingen lite till mer kassa och föra över en viss summa till fondsparande på SAVR (raketportföljen). Vill minska risken i portföljen men ändå ha mycket i marknaden. Kan även hända att jag kör vissa swings över dagen om lägen uppstår. Kommer även försöka fila på hur min långsiktiga strategi ska se ut, alldeles för mycket sälj/köp och hoppande mellan bolagen senaste tiden.

Månadsrapporter framöver

Tycker faktiskt det blir lite tjatigt med dessa rapporter varje vecka och just den tekniska analysen skiljer sig ofta inte så mycket ändå. Dessutom händer det väldigt lite inom bolagen på en vecka men desto mer på en månad. Tidsaspekten är även en annan sak eftersom det tar en hel del tid att färdigställa dessa rapporter.

Upplägg

Bolagen ligger i storleksordning med minsta innehavet först och ni ser % andel i rubriken inom parentes. Varje bolag har även en kort introduktion, fundamental analys, teknisk analys och en kommentar till varför jag äger bolaget. Nytt för denna veckan är att jag även lagt in vilka bolag jag bevakar för att hitta nytt ingångsläge!

Hoppas ni gillar upplägget och kom gärna med förbättringsförslag framöver! Vill även tacka alla som ville vara med och bidra med sina tekniska analyser på bolagen!

Alla innehav inför vecka 38

Image archive – Fastator

Fastator (9,44 %)

Kort intro Fastator

Fastator är ett investmentbolag. Bolaget investerar huvudsakligen i entreprenörsdrivna fastighetsbolag där bolaget genom aktivt och långsiktigt ägande bidrar till att utveckla bolagen och skapa aktieägarvärde. Kapital tillförs till bolaget via såväl aktier, obligationer och diverse hybridkapital. Bolaget grundades 2011 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Fundamental analys av Fastator

Analysguiden - Analys, Börs, Bolagsfakta - användbart verktyg för  investerare

Vi beräknar här en substanspremie på mellan 15 och 20 procent. Detta ger oss en riktkurs på ett värde på mellan 125 och 132 kronor för Fastator. Vi anser det därmed fortsatt rimligt att värdera Fastator till en premie, till följd av det diversifierade innehavet och de ökade förvaltningstjänsterna. ” - Nils Hellström Analysguiden 2020-08-26

Länk till hela analysen: https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/fastator_q2_uppdatering.pdf

Varför äger jag Fastator?

Framförallt tycker jag Fastators ledning och styrelse är imponerande och det känns som ett välskött bolag. Min plan är att fastator ska bli mitt långsiktiga utdelnings och fastighetsinnehav. Triggers framöver är noteringen av deras dotterbolag i höst (offentliga hus) vilket jag tror kommer bli en väldigt framgångsrik notering. Fastator gjorde en blocktransaktion denna veckan och tillfördes ganska mycket kapital även om kursen tog lite stryk. Min personliga åsikt är att fastighetsbolagen kommer att göra en comeback i höst.

Fyllde faktiskt på i slutet av veckan men det syns inte ännu på denna grafen.
ferroamp – Electricity. Reinvented.

Ferroamp Elektronik (9,79 %)

Kort intro Ferroamp Elektronik

Ferroamp Elektronik är verksamma inom cleantech sektorn. Inom bolaget utvecklas en rad olika modulära system och tekniska plattformar för energilagring. Lösningarna används huvudsakligen i fastigheter, men används även i integration med laddning av diverse elfordon. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget grundades under 2010 och har sitt huvudkontor i Spånga.

ferroamp – Electricity. Reinvented.

Läs gärna min gamla presentation av Ferroamp

Fundamental analys av Ferroamp Elektronik

Analysguiden - Analys, Börs, Bolagsfakta - användbart verktyg för  investerare

“Vi höjer våra långsiktiga försäljningsprognoser, vilket resulterar i en höjd riktkurs. Vi ser ett motiverat värde på 71 kr per aktie. Om vårt scenario infaller ser aktien attraktiv värderad ut på 1,59 gånger EV/S för 2022.” André Netzén Örn, Analysguiden. 2020-08-26

Läs hela analysen här: https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/ferroamp_q2_2020.pdf

Varför jag äger Ferroamp Elektronik?

Jag har mer eller mindre ägt Ferroamp sedan deras notering förra året. Gjorde en fin vinst på bolaget förra året och kursen har länge legat still under året. Tycker dock att Ferroamp fortsätter leverera fin omsättning och det känns inte som att påverkan av corona blir allt för stor. Det är under detta året Ferroamps produkter ska ta nästa steg och massproduceras/industrialiseras och självklart förskjuter coronapandemin detta lite men tror ferroamp kommer ha ett fint andra halvår. I övrigt tycker jag att ferroamp är ett väldigt välskött bolag och ledningen har verkligen gjort det bra sedan noteringen. Ferroamp är nog mitt favoritbolag som jag nog alltid kommer äga, om det inte händer något exceptionellt.

Likt Fastator gjorde Ferroamp en blocktransaktion denna veckan men till en ganska stor rabatt vilket tyngt kursen under veckan. Vi får se hur kursen går nästa veckan men långsiktigt är det bra för nu behöver man inte oroa sig så mycket för en emission den närmsta tiden.

Fint PM i veckan med! Soltech Energy får order värd 3 miljoner kronor - Ferroamp med som leverantör (Finwire)
Planen är att öka framöver om kursen dippar mer.
Sivers IMA Capital Markets Day 2020

Sivers IMA (13,79 %)

Kort intro Sivers IMA

Sivers IMA Holding är ett teknikbolag som säljer chip och integrerade moduler. Bolaget utvecklar RF-chip och antenner för avancerade 5G system till data- och telekommunikationsnät. Utöver tillverkar bolaget halvledarbaserade optiska produkter till optiska fibernät, sensorer och optisk trådlödskommunikation (Li-Fi). Lösningarna används exempelvis inom fiber till hemmet, i datacenters, säkerhetslösningar samt i fordon. Huvudkontoret ligger i Kista.

Sivers IMA Wins 5G Milimeter Wave Order from China

Fundamental analys av Sivers IMA

meltwater.pressify.io

“Det nya intervallet i värderingen löper mellan 11-45 kronor (“bear”- till “bull”-scenario), också det en höjning från tidigare intervall på 7-37 kronor, enligt en analys.

Redeye hänvisar till att både analyshuset självt och aktiemarknaden bedöms ha undervärderat potentialen i Sivers IMA:s större CPE-kund såväl som bolagets Fortune 100-kund.

“I vårt basscenario antar vi att Sivers IMA kan nå en 27-procentig ebit-marginal under 2023 och ett genomsnitt på 30 procent från 2024 och framåt”, skriver Redeye och påpekar att detta är analyshusets syn på lång sikt.

På kort sikt räknar Redeye med att viss vinsthemtagning kan ske i aktien samtidigt som ny finansiering kan tynga aktietrenden.” PM Avanza

Läs hela analysen här: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/rdey-cms-prod/app/uploads/2020/08/sivers-ima-q220-pdf1.pdf

Varför äger jag Sivers IMA?

Min investeringsresa (har faktiskt inte ägt dem så länge) i Sivers IMA började faktiskt genom ett tips från en följare på instagram som var väl insatt i Sivers IMA. Jag valde att gå vidare med tipsen och tittade på en presentation av bolaget och valde sedan att ta en initial position på grund av potentialen om ett genombrott skulle ske. Dessutom ville jag gärna ha en positionering inom 5G. Turligt nog fick Sivers inom kort efteråt en väldigt stor order på 480 msek!. Visst kursen har rusat på senare tid men ser en otrolig potential framöver för Sivers (mycket på gång) och jag valde faktiskt att dubbla min position denna veckan. Dessutom kom nyligen ett insynköp på 5000 aktier till en kurs på 29,82:- .

Inväntar vart kursen ska ta vägen och förstår om det är lite vinsthemtagningar nu efter senaste tidens rusning. Vill gärna ha en större position längre fram.

Lyssna gärna på VD Anders storm i senaste avsnittet av Penserpodden

Två VD intervjuer jag kan rekommendera

Sivers IMA: Interview with CEO Anders Storm (video) | Redeye

Plug Power - HyPulsion | Hydrogen

Plug Power (67 %)

Kort intro till Plug Power

Plug Power konstruerar, utvecklar, tillverkar och kommersialiserar bränslecellsystem för elektriska lyftkransbilar och materialhanteringsutrustning. Bolaget erbjuder sina produkter globalt till detaljhandel, livsmedelsbutiker och institutionella matdistributionscentraler samt tillverkningsanläggningar. Företaget grundades 1997 och har sitt huvudkontor i New York, USA.

Fundamental analys Plug Power

Tyvärr har jag inte sett någon heltäckande analys ännu men verkar finnas fem analytiker som satt riktkurser på Plug Power i dagsläget.

Teknisk analys av Plug Power

Blev en teknisk analys från tradingview.

PLUG Buy in last opportunity!! by menstekton369 on TradingView.com

Varför äger jag Plug Power?

Som många kanske förstått är jag ganska insnöad på vätgas och bränsleceller och Plug Power är nog det bolaget som kommit längst. Deras “forklifts” som drivs av vätgas används redan bla hos Amazon, Wallmart och Home Depot. Att driva gaffeltruckarna på vätgas har stora fördelar jämfört med eldrivna där laddningen går mycket snabbare (personalen behöver inte vänta på laddningen mm) och prestandan är bättre under hela laddningen. När bolag som Amazon och Wallmart redan insett fördelarna och lär expandera sina orders framöver! Nu när jag gjort min initiala reserach vill jag öka i Plug Power, detta är bara början!

Det negativa med Plug Power dock är att det har skett väldigt många insynsförsäljningar under deras resa upp i år. Det får mig nästan att vilja sälja och avvakta med bolaget men vi får se vad jag gör.

Ska försöka få tid till en full presentation av Plug Power på hemsidan framöver!

Plug Power expanderar till Japan!

CEO pratar om senaste rekordrapporten! (nämner IKEA)

Mycket bra avsnitt med Sanjay från Plug power! Rekommenderas starkt!

Bolag under bevakning

  • Inzile
  • Zignsec
  • Soltech Energy
  • Divio

Följa gärna mig på Facebook , Twitter eller Instagram!

Med vänliga hälsningar
Niclas Vestlund/Småbolagsraketer.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.