Var med när nästa raket tänds!

Raketportföljen2019

Insamling till en raketportfölj 2019

Återuppståndelsen 

Äntligen känner jag att det finns tid för att ta tag i detta projekt igen! Som ni förstår tar det väldigt mycket tid att skriva de olika  företagspresentationerna som publiceras på Småbolagsraketer.se. Projektet fick läggas på is pga att tiden inte räckte till (barn, jobbyte och husköp/renoveringar bla). Ville inte slänga ut halvdana nyheter/presentationer, så jag lade projektet på hyllan tills nu. 

Projektportföljen

Tanken var att annonsintäkterna för sidan skulle kunna bidra till aktieportföljen och driften av hemsidan. Tyvärr har intäkterna från annonserna till dags datum varit under 100:- och driftkostnaderna (förnya domän och hosting) varit över 2000:-. Här kan ni läsa om hur rapportena sett ut: https://smabolagsraketer.se/category/min-portfolj/

Läsarnas Raketportfölj 2019

När det gäller 2019 års portfölj tänkte jag göra två separata portföljer. En personlig och en som alla läsare bidrar till (läs mer under nästa rubrik). Portföljen kommer att redovisas varje månad likt min personliga portfölj (eventuellt veckovis beroende på tid). Portföljen kommer att ha samma upplägg som tidigare. Självklart lyssnar jag på eventuell feedback och förbättrar redovisningen kontinuerligt.

Insamlingen

För att överhuvudtaget kunna ha en portfölj som läsarna bidragit till behövs det ju någon form av insamling. Insamlingen kommer ske via swish där man skickar valfritt belopp till denna QR-Kod (se nedan). Dessutom använd meddelandefliken till att skriva ett bolagsnamn (se mer detaljer under nästa rubrik om varför).

Det går även bra att Swisha till 0708320898 (glöm ej meddelandefliken).

Vad händer med de insamlade pengarna?

De insamlade pengarna kommer bland annat att styra nyhetsinnehållet på Småbolagsraketer under 2019. I Swish finns det en möjlighet att även skriva ett meddelande innan beloppet skickats. Här tänkte jag att ni fyller i ett bolasnamn på stockholmsbörsen. Detta kommer senare lägga basen för de företagspresentationer som kommer publiceras (eller uppdateras) på Småbolagsraketer.se under 2019. 

När insamlingen är avslutad den 31 december 2018, kommer en rangordning att ske för vilka bolagspresentationer som kommer publiceras/uppdateras på Småbolagsraketer.se. 

Se följande exempel:

10 st deltar i insamlingen med ett belopp om 25:- (250:- totalt). Dessa 10 väljer även att skriva Paradox i meddelandefältet innan beloppen skickas. Paradox har därmed stor chans att få en presentation (i detta fallet finns Paradox redan men i dessa fall uppdateras presentationen) på småbolagsraketer.se. Listan över vilka “bolag” som samlat in mest kommer presenteras löpande fram till insamlingens deadline. 

Hur väljs bolagen till Raketportföljen?

I januari 2019 kommer det ske omröstningar på Småbolagsraketers facebooksida/grupp där följare kan rösta om vilka bolag som det ska investeras i. Det kommer sedan löpande ske omröstningar månadsvis om vilka bolag som ska säljas/köpas under 2019.

Vad händer med Raketportföljen och pengarna 2020?

Vid nästa årsskifte kommer det dras ett belopp för driftskostnader för småbolagsraketer men beloppet som är kvar kommer gå till Raketportföljen 2020 🙂

Vad tycker ni om detta upplägg? Skriv gärna era synpunkter och funderingar eller kontakta mig.

Med vänliga hälsningar
Niclas Vestlund 


Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inlägget av Min portfölj

Ta mig Längst upp