Var med när nästa raket tänds!

Portföljrapport vecka 35

Inledning

Nu är det dags att börja med veckorapporterna igen! Förhoppningsvis klarar jag att ge er veckovisa rapporter framöver (annars får vi övergå till månadsrapporter), här på hemsidan med mer djupgående fundamentala och tekniska analyser på bolagen i min portfölj. När det gäller teknisk analys är jag fortfarande nybörjare, så tänkte ge andra profiler möjligheten att bidra med dessa varje vecka. I denna veckorapport kommer ni se tekniska analyser gjorda av inte mindre än fem olika konton på Instagram. Veckorapporten är fortfarande lite av ett “work in progress” som kommer utvecklas för varje vecka som går. Denna veckan blev det väldigt mycket att sammanställa så mina egna kommentarer kring de olika bolagen blev lite lidande. Detta kommer jag rätta till inför nästa vecka med mer tydliga och klara argument varför jag äger just dessa sju bolag.

Upplägg

Bolagen ligger i storleksordning med minsta innehavet först och ni ser % andel i rubriken inom parentes. Varje bolag har även en kort introduktion, fundamental analys, teknisk analys och en kommentar till varför jag äger bolaget. Hoppas ni gillar upplägget och kom gärna med förbättringsförslag framöver! Vill även tacka alla som ville vara med och bidra med sina tekniska analyser på bolagen!

Fastator (4,10 %)

Image archive – Fastator

Kort intro Fastator

Fastator är ett investmentbolag. Bolaget investerar huvudsakligen i entreprenörsdrivna fastighetsbolag där bolaget genom aktivt och långsiktigt ägande bidrar till att utveckla bolagen och skapa aktieägarvärde. Kapital tillförs till bolaget via såväl aktier, obligationer och diverse hybridkapital. Bolaget grundades 2011 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Fundamental analys av Fastator

Analysguiden - Analys, Börs, Bolagsfakta - användbart verktyg för  investerare

Vi beräknar här en substanspremie på mellan 15 och 20 procent. Detta ger oss en riktkurs på ett värde på mellan 125 och 132 kronor för Fastator. Vi anser det därmed fortsatt rimligt att värdera Fastator till en premie, till följd av det diversifierade innehavet och de ökade förvaltningstjänsterna. ” - Nils Hellström Analysguiden 2020-08-26

Länk till hela analysen: https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/fastator_q2_uppdatering.pdf

Teknisk analys Fastator

Veckans tekniska analys av Fastator presenteras av Din_Tekniskaanalys på Instagram.

Månadsgraf av Fastator

Fastator handlas i en positiv trendkanal. Aktien har på kort sikt gått väldigt bra och haft en relativt stabil uppgång, bortsett från det falska utbrottet på bilden.

Aktien handlas idag till 118.5 kronor i en stigande rätvinklig triangel som med stor sannolikhet kommer att brytas inom de närmsta dagarna. I fredags gjorde aktien en hammare, vilket är ett styrkebesked då det innebär att köparna tar plats och “trycker” upp kursen. 
Aktien testar av motståndet runt 120 kronor. Ett brott ovanför det ger en bra förutsättning för en vidare uppgång mot 130 kronor. En reaktion neråt skulle däremot utlösa en signal mot 110 kronor. Volymbalansen i aktien är negativ. Det är många som säljer under röda dagar och färre som köper under gröna dagar. Det innebär att optimismen har minskat något i relation till tidigare perioder. 

RSI befinner sig ovanför neutrala nivåer om 50 punkter och MACD verkar vända uppåt.

Aktien är svagt positiv.

För mer TA-analyser som denna följ Din_TA på instagram.

Varför äger jag Fastator?

Framförallt tycker jag Fastators ledning och styrelse är imponerande och det känns som ett välskött bolag. Min plan är att fastator ska bli mitt långsiktiga utdelnings och fastighetsinnehav. Triggers framöver är noteringen av deras dotterbolag i höst (offentliga hus) vilket jag tror kommer bli en väldigt framgångsrik notering. Min personliga åsikt är att fastighetsbolagen kommer att göra en comeback i höst.

Köpte på mig en större position initialt och har ökat lite. Planen är att öka lite mer om en större dipp kommer längre fram.

Ferroamp Elektronik (4,53 %)

ferroamp – Electricity. Reinvented.

Kort intro Ferroamp Elektronik

Ferroamp Elektronik är verksamma inom cleantech sektorn. Inom bolaget utvecklas en rad olika modulära system och tekniska plattformar för energilagring. Lösningarna används huvudsakligen i fastigheter, men används även i integration med laddning av diverse elfordon. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget grundades under 2010 och har sitt huvudkontor i Spånga.

ferroamp – Electricity. Reinvented.

Fundamental analys av Ferroamp Elektronik

Analysguiden - Analys, Börs, Bolagsfakta - användbart verktyg för  investerare

“Vi höjer våra långsiktiga försäljningsprognoser, vilket resulterar i en höjd riktkurs. Vi ser ett motiverat värde på 71 kr per aktie. Om vårt scenario infaller ser aktien attraktiv värderad ut på 1,59 gånger EV/S för 2022.” André Netzén Örn, Analysguiden. 2020-08-26

Läs hela analysen här: https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/ferroamp_q2_2020.pdf

Teknisk analys av Ferroamp Elektronik

Veckans tekniska analys av Ferroamp presenteras av TigersTrading på Instagram.

Veckograf

Ferroamp befinner sig på lång sikt i en stark uppåtgående trend. Det framgår tydligt i grafen att aktien inte riktigt har återhämtat sig lika bra som många andra aktier efter corona-kraschen. Nu ser den dock, utifrån veckografen, redo ut att kunna bryta upp och söka sig mot ATH. Analyserar man prisstrukturen utifrån 1W-grafen kan man både se en stigande trendkanal och en uppåtgående triangel, som bildats sedan i mars. Senaste veckorna har aktien varit uppe och nosat på triangel-/kanaltaket men inte lyckats bryta ut. Det är ett väldigt gott tecken att aktien bildar högre och högre bottnar samtidigt som samma envisa motstånd på 68 kr testas om och om igen. För varje gång motståndet testas, speciellt om det är under kort tid, blir det svagare, och sannolikheten ökar för att det nästa gång kommer att brytas. Motståndet vid 68 kr är särskilt viktigt eftersom det också ligger mitt i inverse golden box, där de med högt GAV som bara vill ta sig ur aktien tenderar att sälja av. MACD har korsat bullish och befinner sig över 0-nivån vilket inte kan ses som något annat än positivt. Det är värt att nämna att det fortfarande finns ”plats” - i den mening att analysen fortfarande är giltig - för en liten rekyl ned mot trendgolvet innan ett eventuellt utbrott över 68 kr.

Dagsgrafen

Dagsgrafen ger oss en något mer detaljerad bild av den prisstruktur vi redan såg i veckografen. Något annat vi kan observera här är att vi senaste dagarna haft väldigt låg aktivitet, i form av små candles samt låg volym. Detta indikerar en temporär jämvikt mellan köpare och säljare - båda sidorna är överens om priset. Men framförallt är detta tekniskt sett en volatilitetskontraktion - en sorts kraftansamling - som många gånger leder till en explosiv impulsrörelse i någon riktning. I detta fall anser jag att tjurarna har oddsen på sin sida. Uppskattad sannolikhet: ca 60-70% att vi får ett utbrott över 68 kr (istället för en punktering av senaste botten på 56 kr).

Tas 68 kr ut och vi ser en stängning över den nivån så förväntar jag mig att detta genererar en impuls stark nog att ta Ferroamp upp till åtminstone ATH och troligtvis ännu högre, mot triangelformationens målkurs på ca 95 kr. Den potentiella risken i detta, ett bear-scenario, är att hela uppåtrörelsen efter corona-dippen endast blir en rekyl, som efter flera misslyckade försök att bryta över det starka motståndet vid inverse fib 0.5-0.618, resulterar i att aktien nekas passage genom 68 kr, för att därefter bryta nedåttrenden och påbörja nästa impuls nedåt. 

För att sammanfatta det hela bedömer jag att FERRO, utifrån den tydliga prisstrukturen, bör få ett utbrott över 68 kr väldigt snart och därefter röra sig vidare mot ATH. Skulle den senaste botten kring 56 kr tas ut så förväntas mer nedsida.

För mer tekniska analyser likt denna följ TigersTrading på instagram!

Varför jag äger Ferroamp Elektronik?

Jag har mer eller mindre ägt Ferroamp sedan deras notering förra året. Gjorde en fin vinst på bolaget förra året och kursen har länge legat still under året. Tycker dock att Ferroamp fortsätter leverera fin omsättning och det känns inte som att påverkan av corona blir allt för stor. Det är under detta året Ferroamps produkter ska ta nästa steg och massproduceras/industrialiseras och självklart förskjuter coronapandemin detta lite men tror ferroamp kommer ha ett fint andra halvår. I övrigt tycke rjag att ferroamp är ett väldigt välskött bolag och ledningen har verkligen gjort det bra sedan noteringen. Ferroamp är nog mitt favoritbolag som jag nog alltid kommer äga, om det inte händer något exceptionellt.

Lyckades såklart ta ett litet “lån” av ferroamp precis innan aktien drog iväg lite. Planen är att försöka öka min position framöver om möjligt. Min känsla är att kursen kan dra iväg inom kort.

ZignSec (5,34 %)

logo_blue3x - ZignSec

Kort info ZignSec

ZignSec är ett teknikbolag. Bolaget utvecklar tekniska plattformar för ID-verifieringslösningar. Lösningarna används av företag som i sin tur kan identifiera sina kunder digitalt i realtid. Kunderna återfinns inom ett flertal branscher, med störst koncentration inom iGaming-segmentet. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden, med huvudkontoret beläget i Solna.

Långsiktiga innehav: Zignsec, Identify Anyone, Anywhere - YouTube

Fundamental analys av ZignSec

Finns tyvärr ingen fundamental analys av ZignSec ute just nu. När jag hittar en bra så lägger jag till den här.

Teknisk analys av ZignSec

Tekniska analysen av Zignsec presenteras av Aksjereisen på Instagram.

ZignSec dagsgrafen

Zignsec har vært i en stigende trend siden mars 2020. Flagget seg ut 10 juli, og brøt ut med volum og kraft den 12 august, og videre brøt den over trendkanal den 17 august. Zignsec har siden brudd på trendkanal den 12 august hatt en oppgang på 140%, og fikk et nytt ATH på 26.32 kr den 28 august.
Oppgangen kan sammenlignes med en parabolsk oppgang, noe som indikerer en ekstremt sterk aksje. Samtidig bør man være obs, aksjen vil ha behov for en pustepause for å balansere sentimentet, før det eventuelt kan komme en ny øknings fase. Ved dag og uke er RSI overkjøpt og MACD på topp. Ut ifra dette kan det se ut som aksjen har begynt på ‘pustepausen’, og vil flagge seg ut.

ZignSec timmesgrafen


Ved en nærmere titt på Zignsec 1h, ser man at aksjen etter brudd på trendkanal har hatt en positiv trend med høyere og høyere bunner. Bryter den ned under trendlinje, og støtte rundt 18.90 kr, ser jeg en bearish utvikling, hvor neste støtte er rundt 13.76kr. Holder trendlinje og støtte, vil neste motstand være ved ATH, 26.32 kr.

För mer TA-analyser som denna följ Aksjereisen på Instagram.

Varför äger jag ZignSec?

ZignSec har fram till kvartalsrapporten levererat väldigt många fina avtal och omsättningen fortsätter att öka kraftig varje kvartal. ZignSec gynnas även av den ökade digitaliseringen på grund av corona och har redan börjat etablera sig internationellt. Tycker även att den nya VD:n har börjat väldigt starkt sedan han tillträdde i April i år. Visst aktiekursen har dragit iväg ganska mycket på senare tid men börsvärdet är fortfarande under 500 msek.

Från senaste kvartalsrapporten ni finner här: https://storage.mfn.se/898368cb-8aa5-410e-808e-452ea5534418/zignsec-kvartalsrapport-q2-2020.pdf
Som ni ser har jag tagit lite vinst mot slutet men gick in relativt tungt innan uppången tog fart på riktigt. Jag har som vana numera att alltid ta hem lite vinst så betyder inte att jag inte tror på bolaget framöver.

Soltech Energy (6,42 %)

SolTech Energy Sweden AB - Företagsinformation

Kort intro Soltech Energy

Soltech Energy är verksamma inom energisektorn. Bolaget är en helhetsleverantör som både utvecklar, säljer, installerar och optimerar solenergilösningar för både företag och privatpersoner. Soltech konsoliderar marknaden genom förvärv av bolag inom sol, tak, fasad och elbranscherna med flera. Soltech har dessutom stor verksamhet i Asien som går ut på att finansiera, äga och driva solenergianläggningar på kunders tak.

Tunnfilmssolceller Vrigstad - SolTech Energy

Fundamental analys av Soltech Energy

Analysguiden - Analys, Börs, Bolagsfakta - användbart verktyg för  investerare

” Genom en DCF-analys samt en relativ multipelvärdering finner vi ett motiverad värde i dagsläget för Soltech Energy på mellan 21–25 kronor. ” - Nils Hellström - Analysguiden 2020-08-26

Läs hela analysen här: https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/soltech_q2_analysuppdatering_.pdf

Teknisk analys av Soltech Energy

Veckans tekniska analys av Soltech Energy är gjord av Borsanalytikern på Instagram.

Kursen har brutit upp från sin tidigare rekyl och gett köpsignal. 
Däremot har den träffat på ett motstånd vid 22.80kr, samt att både RSI och Stochastic visar den som överköpt som indikerar en möjlig rekyl på utbrottet. 
Jag skulle förvänta mig att kursen flaggar sig kring fib 0.5 (19,60kr) eller gör en rekyl ner mot fib 0.618 (16.26kr) för att samla kraft innan den fortsätter uppåt.Bevaka dessa nivåer. Bryts stödet på 16.26kr så ligger nästa stöd vid ~13.40kr. 
Vid positivt scenario så har jag Target 1 vid ~33.22kr (~61% från dagens kurs) och en target 2 vid ~40.64kr (~96% från dagens kurs). 
Detta är ingen köprek, gör er egen analys innan ni köper! 

Följ Borsanalytikern för med TA-Analyser likt denna.

Varför äger jag Soltech Energy?

Jag äger Soltech framförallt för att jag tror på solenergi/solceller. Dessutom gillar jag Soltechs förvärvstrategi och deras plan att äga bolag inom alla delar av ett tak/fasadbyte. Soltech kommer säkert att gynnas efter coronapandemin med satsningar på grön energi och noteringen av dotterbolaget (advanced soltech )på First North kommer visa ett betydligt högre börsvärde för Soltech. I övrigt tycker jag Soltech levererade en kanonrapport och ledningen inger förtroende. Dessutom genomförs nu en offensiv emission som förstärker kassan ytterligare.

Många köp/sälj under året men likt ZignSec tog jag en större precis innan uppgången (köpte mer pga en fin rapport). Har tagit hem hyfsat med vinst enligt min strategi med men har fortfarande en stor del kvar långsiktigt.

Sivers IMA (9,29 %)

Sivers IMA Capital Markets Day 2020

Kort intro Sivers IMA

Sivers IMA Holding är ett teknikbolag som säljer chip och integrerade moduler. Bolaget utvecklar RF-chip och antenner för avancerade 5G system till data- och telekommunikationsnät. Utöver tillverkar bolaget halvledarbaserade optiska produkter till optiska fibernät, sensorer och optisk trådlödskommunikation (Li-Fi). Lösningarna används exempelvis inom fiber till hemmet, i datacenters, säkerhetslösningar samt i fordon. Huvudkontoret ligger i Kista.

Sivers IMA Wins 5G Milimeter Wave Order from China

Fundamental analys av Sivers IMA

meltwater.pressify.io

“Det nya intervallet i värderingen löper mellan 11-45 kronor (“bear”- till “bull”-scenario), också det en höjning från tidigare intervall på 7-37 kronor, enligt en analys.

Redeye hänvisar till att både analyshuset självt och aktiemarknaden bedöms ha undervärderat potentialen i Sivers IMA:s större CPE-kund såväl som bolagets Fortune 100-kund.

“I vårt basscenario antar vi att Sivers IMA kan nå en 27-procentig ebit-marginal under 2023 och ett genomsnitt på 30 procent från 2024 och framåt”, skriver Redeye och påpekar att detta är analyshusets syn på lång sikt.

På kort sikt räknar Redeye med att viss vinsthemtagning kan ske i aktien samtidigt som ny finansiering kan tynga aktietrenden.” PM Avanza

Läs hela analysen här: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/rdey-cms-prod/app/uploads/2020/08/sivers-ima-q220-pdf1.pdf

Teknisk analys Sivers IMA

Veckans tekniska analys av Sivers IMA presenteras av Ung Analytiker på Instagram.

Sivers har haft en starkt positiv kursutveckling sedan mars 2020 och avkastat över 500%. Uppgången har varit i princip spikrakt uppåt och det är nästan inte förrän nu som den har börjat röra sig i sidled, konsoliderat. Därav befinner vi oss i mycket kritiska nivåer där aktien snart måste välja vad nästa riktning är. Nivåer som är viktiga att hålla koll på är markerade som boxar i grafen. Riktning oklar - men ser ut att vela testa 30kr och sedan får vi se hur aktien reagerar därifrån. Som trader köper du dock INTE aktien i hopp om att den tar 30kr då det är allt för riskabelt när aktien konsoliderar! 🙂 Vänta på någon av scenariona som målas upp i grafen. 

OBS. Inget i analysen ska se som sälj/köpråd av värdepapper

För mer TA-analyser som denna följ Ung Analytiker på Instagram.

Varför äger jag Sivers IMA?

Min investeringsresa (har faktiskt inte ägt dem så länge) i Sivers IMA började faktiskt genom ett tips från en följare på instagram som var väl insatt i Sivers IMA. Jag valde att gå vidare med tipsen och tittade på en presentation av bolaget och valde sedan att ta en initial position på grund av potentialen om ett genombrott skulle ske. Dessutom ville jag gärna ha en positionering inom 5G. Turligt nog fick Sivers inom kort efteråt en väldigt stor order på 480 msek!. Visst kursen har rusat på senare tid men ser en otrolig potential framöver för Sivers (mycket på gång) och jag valde faktiskt att öka min position igen i fredags. Dessutom kom nyligen ett insynköp på 5000 aktier till en kurs på 29,82:- (stängningskurs i fredags var 28,9:-). Planen framöver är att göra en mer fullständig presentation av Sivers IMA på hemsidan längre fram.

Mina köp/sälj i Sivers. Mitt köp i fredags kom tyvärr inte med här.

Två VD intervjuer jag kan rekommendera

Sivers IMA: Interview with CEO Anders Storm (video) | Redeye


Bambuser (11,68 %)

Bambuser Embed Provider | Embedly

Kort intro Bambuser

Bambuser är ett teknikbolag verksamma inom livevideosegment. Användare kopplar upp sig mot bolagets IRS-plattform till en kostnad baserat på nyttjandegrad, där plattformen möjliggör strömning av livevideo från mobiltelefonen till internet. Idag används företagets tjänster främst inom B2B segmentet. Bolaget grundades 2007 och har idag sitt huvudkontor i Stockholm.

Fundamental analys av Bambuser

Tyvärr kunde jag inte hitta någon publicerad fundamental analys av Bambuser i dagsläget. Lägger till så fort det finns ute.

Teknsik analys av Bambuser

Veckans tekniska analys av Bambuser presenteras av TigersTrading på Instagram.

Bambuser veckografen

Bambuser är på lång sikt positiv då aktien handlas i en uppåtgående trend. Under de senaste två månaderna har aktien fått se en parabolisk uppgång som i vanlig ordning (för den typen av uppgångar) efter ett klimax avslutades med ett plötsligt ras. Tittar vi på veckografen ser vi att EMA 20 väglett aktien väldigt bra tidigare, och fungerat som en trampolinnivå - så fort priset efter en stark uppgång fallit tillbaka till medelvärdet har priset skjutit upp. På samma sätt har Fibonaccis golden zone (retracement 0.5-0.618) fångat upp rekyler i denna aktie väldigt träffsäkert. Prismässigt vill jag kommentera det gigantiska vecko-candlet vi såg häromveckan. Det i kombination med den extremt höga volymen samma vecka, indikerar att ett köpklimax nåtts, vilket innebär att en längre konsolidering kan förväntas. RSI befinner sig sedan våren 2019 i en stark uppåttrend och visar ännu inga tecken på svaghet, men kan rimligtvis förväntas bryta sin uppåttrend kommande veckor. Detta eftersom det prismässigt är relativt stor fallhöjd till närmsta viktiga stöd i veckografen (EMA 20 kring 7,8 kr samt tidigare toppar kring 7-7,5 kr), vilket får mig att tro att aktien inte är redo för en ny impuls upp riktigt än och troligtvis ska ner djupare innan botten är satt.

Bambuser dagsgrafen

I dagsgrafen ser vi strukturen ännu tydligare - rakt upp, rakt ner. Bambuser fick sig en alldeles för snabb ökning under för kort tid som resulterade i det vi ser nu - något som liknar ett eiffeltorn i grafen. Efter ett sådant kollaps med rekordhög volym på toppen, förväntas inget annat än en längre konsolidering. Eventuella uppstudsar i denna situation, som utifrån ett kortare perspektiv kan se ut som början på nya impulser, är inte sällan bara rekyler som sätter taket för en kommande konsoliderings-range. I fredags studsade aktien upp från golden zone och stängde med en ”bullish hammer”, som i ett vakuum är en väldigt positiv candlestick-formation. Generellt sett hade jag sett detta som en indikation på att en vändning är att vänta, men utifrån kontexten i Bambuser ser det snarare bara ut som en motreaktion efter det kraftiga fallet. Jag förväntar mig ändå att detta kan generera en liten studs upp kommande dagar, men troligtvis inte mer än så. EMA 100 är i dagsgrafen utritad i grönt och har här gjort samma sak som EMA 20 i veckografen, d.v.s. agerat starkt stöd. Förmodligen går Bambuser även denna gång ner och testar EMA 100, för att därefter eventuellt börja leta sig upp mot ATH igen. MACD har korsat bearish och RSI har brutit under 49 punkter som tidigare agerat stödnivå.

Beroende på hur långt ner denna rekyl sträcker sig hamnar inverse Fibonacci golden zone olika högt upp. Om botten mot förmodan nu är satt i denna rekyl så förväntas aktien ha svårigheter att ta sig förbi 0.618-nivån, d.v.s. 12,8 kr. Skulle aktien ändå lyckas stänga över den nivån så förväntas ATH testas, men en eventuell ytterligare impuls över ATH nästa vecka lär vara väldigt kortlivad då bensinen ser ut att vara i princip helt slut i Bambusers tank. Punkteras 7 kr är aktien under alla viktiga stödnivåer, och därmed förväntas vidare nedgång.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis ser Bambuser mer eller mindre slutkörd ut efter sin paraboliska uppgång. Visserligen har den fallit en hel del redan, men den ser inte ut att ha kraft nog för att påbörja nästa impuls riktigt än. Jag är neutral till aktien och förväntar mig sidledes rörelse mellan 7,5-12,8 kr kommande veckorna. Punkteras 7 kr förväntas ett ännu större fall

För mer tekniska analyser likt denna följ TigersTrading på instagram!

Varför äger jag Bambuser?

Jag fick initialt upp ögonen vid senaste emissionen där bland annat Tin Ny Teknik och Consensus småbolag deltog.

PM om emissionen på avanza,

Tycker även att deras produkt ligger helt rätt i tiden och det känns som tillväxtresan bara börjat! Bambuser har även efter emssionen en väldigt stor kassa, så lär inte behöva kaptial på ett bra tag iaf och ökade omsättningen kraftigt i senaste kvartalet. Lyssnade även på ett poddavsnitt där VD:n var med och fick ett bra intryck av henne (viktigt för mig). Dessutom har det nyligen i dippen kommit en rad insynsköp vilket jag ser som väldigt positivt. Jag förstår dem som tycker värderingen är alldeles för hög men det är den väl på väldigt många småbolag (även stora som Tesla).

Har tradeat ganska framgångsrikt i Bambuser hittills men vill gärna äga bolaget långsiktigt. Vi får se om vi har en botten nu eller om kursen ska ner mer.

TopRight Nordic (12,21 %)

Topright Nordic

Kort intro till TopRight Nordic

TopRight Nordic är specialiserade inom lösningar för ljusteknik. Verksamheten utgår idag ifrån tre affärsområden: Smart Glas, Bright Safety och Bright Attention. En stor del av produkterna används inom säkerhet för vägar där vardera affärsområde är inriktade mot flexibla glas, böjbar och stöttålig ljusteknik, samt animerade dekaler och övriga ljuspaneler. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm.

Volkswagen beställer SMART Glas till sitt showroom i Stockholm city - TopRight  Nordic AB

Fundamental analys av TopRight Nordic

Tyvärr finns det ingen publicerad fundamental analys av TopRigh Nordic just nu. När en publiceras kommer jag lägga till den här.

Teknisk analys TopRight Nordic

Veckans tekniska analys av TopRight Nordic presenteras av Dawbors på Instagram.

TopRight Nordic inför vecka 36

Aktien har varit i en liten nedåtgående rekyl där den har hittat stöd runt 10,80 kr. Aktien har konsoliderat runt det stödet och motståndet på 11, 85 kr. Det vi behöver se nu från aktien att den samlar styrka och bryter motstånden på 11,85 kr och även motstånden på 12,26 för fortsatt positiv utveckling. Aktien har ett ATH på 14.67 kr vilket är det starkaste motståndet just nu. Aktien hittar även stöd på 10,20 kr vilket är psykologiskt viktig att behålla. Kollar vi på övrig indikatorer visar RSI att aktien håller på bryta sig igenom 50 punkter och visar en positiv utveckling, %R och Stoch visar att aktien är översåld.

Status:  Indikatorer visar på en positiv utveckling, Det vi behöver bevaka är motstånden på 11,25 kr och 12,26 kr. Stöd just nu hittar vi på 10,80 kr. 

Disclaimer: Alla gör sin egen köpanalys, detta skall inte ses som en rekommendation.

Vill ni ha mer tekniska-analyser likt denna följ Dawbors på Instagram.

Varför äger jag Topright Nordic?

TopRight har haft en grym orderingång under första halvan av 2020 även fast coronapandemin härjade. Så pass att man fick revidera upp sitt omsättningsmål uppåt till 160 Msek under 2020. Trigger i TopRight framöver är fortsatta ordrar till showrooms för Polestar och deras smarta lysrör som gjort succe på i olika ICA butiker och som för närvarande testas i ullared bla. Dessutom förra veckan så kom det ett par insynsköp vilket alltid är positivt. Vem vet det kanske kommer något ytterligare förvärv? Förhoppningsvis kan orders börja hagla in igen nu efter semestern.

Har köpt TopRight ganska löpande under året och höjt mitt gav en hel del på senare tid.

Cell Impact (46,38 %)

CELLIMPACT — AREA MEDIA GROUP | STRATEGI, KOMMUNIKATION & UTVECKLING

Kort intro Cell Impact

Cell Impact producerar och levererar avancerade flödesplattor och produktionsteknologi till tillverkare av bränsleceller. Bolaget har utvecklat och patenterat en metod för höghastighetsformning (adiabatic high-velocity forming) som gör det möjligt att tillverka flödesplattor med hög energidensitet. Störst marknad återfinns inom transportsektorn, med fokus på lagerfordon, bussar och lättare lastbilar samt personbilar.

Artiklar - Cell Impact | beQuoted

Fundamental analys av Cell Impact

En stor del av Cell Impacts framtida värde bygger på en positiv utveckling av bränslecellsmarknaden. Bolaget är i färd med att ta steget från utvecklingsbolag till kommersiell produktion och är väl positionerat på marknaden. Teknologin är på plats och Cell Impact kan på ett kostnadseffektivt sätt serietillverka kundspecifika flödesplattor för bränslecellsindustrin. Även om det sannolikt finns behov av ytterligare extern finansiering för att stötta en expansion av verksamheten under kommande år, bedöms behovet vara begränsat under åtminstone kommande 12 månader.” - Catarina Ihre, Analysguiden. 2020-08-13

Läs analysen här: https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/cell_impact_-_q2_2020.pdf

Teknisk analys Cell Impact

Veckans tekniska analys av Cell Impact presenteras av TigersTrading på Instagram.

Cell Impact veckograf

Cell Impact veckograf

Cell Impact har sedan början av året befunnit sig i en stark uppåttrend. Man kan även, mer specifikt, säga att aktien rört sig i en stigande trendkanal. De senaste två månaderna har aktien sakta men säkert rört sig nedåt, vilket jag i veckografen ser som en komplex rekyl, och utifrån lägre tidsperspektiv som en nedåtgående trend. På lång sikt ser man att Cell Impact just nu är vid botten av trendkanalen, samtidigt som den befinner sig i en zon (vita zonen i bilden) där priset tidigare stött på patrull (motstånd); samma patrull förväntas nu istället agera stöd. Utifrån detta förväntar jag mig att aktien påbörjar en rörelse upp härifrån. Visserligen finns en negativ divergens i RSI i veckografen, men eftersom det gått så lång tid sedan den förra toppen och RSI dessutom passerat 50, ser jag nu divergensen som effektuerad/återställd och därmed irrelevant.

Cell Impact dagsgraf

Cell Impact dagsgraf

I dagsgrafen ser vi att EMA 200 ligger strax under det nuvarande priset, vilket är relevant eftersom detta glidande medelvärde tidigare agerat stöd efter att aktien gjort en större rekyl (inringat med vitt i grafen). EMA 200 vilar just nu på 22,15 kr, d.v.s. en bit under trendlinjen och tidigare toppar,  och därför kan det vara rimligt att ha sin stop loss en bit under 22 kr eftersom priset kan nå så långt utan att analysen bryts. Det jag däremot inte vill se är att aktien stänger under EMA 200, då detta skulle vara under alla förväntade stödnivåer och risken för ett större fall är då betydligt högre. En annan intressant observation är att MACD just nu ligger exakt vid den nivå där den låg senaste gången priset vände upp efter en komplex rekyl.

Cell Impact timgraf

Cell Impact timgraf

Hoppar man ännu ett snäpp ner i tid och tittar på timgrafen kan man konstatera att aktien är i en fallande trend. Man kan se det som att priset rör sig i en trendkanal, men jag tycker snarare att det liknar en nedåtgående kil - en formation som tenderar att brytas uppåt. Det som ytterligare stärker teorin om att ett trendskifte bör ske här, är det faktum att MACD och RSI i 1h-grafen visar på kraftiga divergenser. Med ”kraftiga” menar jag att det gjorts två - istället för bara en - högre bottnar i respektive indikator samtidigt som priset gjort två lägre bottnar.

Vecka 36

Om 25,6 kr (senaste kortsiktiga topparna) tas ut i veckan och aktien lyckas stänga över den nivån, så ser jag personligen ett bra läge att fylla på en aktuell position i bolaget, alternativt ta en ny position om man ännu inte äger aktien. Detta eftersom jag då förväntar mig att Cell fortsätter röra sig upp mot det första potentiella motståndet, vilket är kring 33-35 kr (inverse fibonacci golden zone).

Skulle aktien stänga under både stödzonen och trendlinjen, ser jag ökad risk för att vi ser mer nedsida i aktien och räknar då med att en potentiell uppåtrörelse blir en rekyl (istället för en impuls som förväntas från dessa nivåer) innan vidare nedgång mot 17-20 kr-området (tidigare bottnar).

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan man säga att priset och indikatorerna, både ur ett kortsiktigt och långsiktigt perspektiv, pekar på att CI_B bör vända upp från den vita zonen i bilden och röra sig mot 33-35 kr under kommande veckor. Punkteras istället 24 kr och aktien stänger under den nivån, så försämras oddsen avsevärt för att vi får se en ny impuls upp mot kanaltaket.

För mer tekniska analyser likt denna följ TigersTrading på instagram!

Varför äger jag Cell Impact?

Först och främst äger jag Cell Impact eftersom jag tror att vätgas och bränsleceller kommer bidra starkt till klimatomställningen. Dessutom tycker valde jag att gå in tung i Cell Impact på grund av de två orders (1,2) de fick nyligen och ett lyckat volymtest. Just nu har hela vätgassektorn rekylerat ner efter den massiva uppgången på senare tid. Min personliga åsikt är att det kommer vända snart för sektorn på grund av alla satsningar på vätgas i världen och framförallt i europa. Det har även skett ett antal insynsköp i närtid. Kommer fylla ut med mer info kommande veckor.

Mina köp/sälj i Cell Impact!

Följa gärna mig på Facebook , Twitter eller Instagram!

Med vänliga hälsningar
Niclas Vestlund/Småbolagsraketer.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inlägget av Min portfölj

Ta mig Längst upp