Var med när nästa raket tänds!

Småbolagskalendern

Småbolagskalendern 2019

Flytt från Nordnet till Avanza

Vid starten av mitt sparande i aktier använde jag mig av Avanza men har alltid gillat transparensen och möjligheten för andra att följa portföljen på ett enkelt sätt genom Nordnets Shareville.

Flytt från Nordnet till Avanza

Valde i börja av året att testa Nordnet och Shareville men insåg tidigt att Nordnet inte prioriterar Shareville (saknas bla. basfunktioner som att sortera bland innehaven) alls utan uteslutande försöker komma ikapp Avanza när det gäller mobilapp och webb UI. Har under året även gett Nordnets mobilapp en chans men tycker att den inte alls håller samma nivå som Avanzas, även om Nordnet lanserat många nya “features” under året (flertalet av dessa finns redan i Avanzas mobilapp). Sammanfattningsvis har jag haft kapitalet hos Nordnet men endast använt Avanza, så känns ganska naturligt att flytta tillbaka.

Småbolagskalendern

Tänkte att ett kul sätt att annonsera bolagen i den nya portföljen kunde vara att göra det genom en slags julkalender men i detta fallet en småbolagskalender. Planen är att:

  • Annonsera ett innehav varje dag från och med start första advent och avslut på julafton.
  • Bolagen kommer annonseras som ett inlägg på småbolagsraketer med grundläggande presentation och en kommentar till innehavet.

Ökar antal bolag i småbolagsportföljen till 24

Under den senaste tiden har jag haft ett väldigt begränsat antal bolag i portföljen (Inzile, Ferroamp och Quickbit). Även om det är ett medvetet val från min sida blir det väldigt långtråkigt (förutom avkastning gör jag ju detta som en hobby och intresse) och volatilt. För några månader sedan annonserade jag min nya portföljstrategi ni kan läsa om här. Tyvärr har jag inte haft möjlighet att följa strategin ännu men i och med att småbolagskalendern krävs det 24 bolag i portföljen. Detta kommer bli antalet bolag i den nya portföljen hos Avanza. Dessutom har jag lagt lagt in en ny restriktion att jag bara får sälja bolag efter kvartalsrapporter. Mer om portföljstrategin för 2020 längre fram.

Följa gärna småbolagsraketer på Facebook eller Twitter!

Med vänliga hälsningar
Småbolagsraketer.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inlägget av Min portfölj

Ta mig Längst upp