Sommarkalendern USA lucka 1-4

Min julkalender 🎄🎅 var mycket populĂ€r och nu Ă€r det dags att starta Ă€nnu en. Denna gĂ„ngen med en liten twist med bolag i USA! đŸ‡ș🇾 SĂ€kert mĂ„nga som önskar att fĂ„ lite inspiration pĂ„ bolag pĂ„ andra sidan Atlanten 🌊 och jag har fulla listor med intressanta bolag att presentera! SĂ„ fram med paraplydrinkarna đŸč och hĂ€ng med pĂ„ en explosion đŸ’„ av inspiration pĂ„ bolag! Som sagt Ă€r tanken ett nytt bolag per dag kommer presenteras. Det kommer inte vara djupgĂ„ende inlĂ€gg men en liten presentation av bolaget (hur omfattande kommer bero pĂ„ hur mycket tid jag har). 

Blir detta en succĂ© kommer detta vara ett Ă„terkommande tema varje Ă„r likt min julkalender 😎đŸ’Ș

Följ mig gÀrna pÄ instagram för det senaste! https://www.instagram.com/niclasvestlund/

Lucka ett: Palantir

Om palantir

Palantir Technologies Àr verksamma inom teknikbranschen. Bolaget Àr specialiserade inom utveckling av mjukvarulösningar. Programvaran Àr egenutvecklad och anvÀnds huvudsakligen för dataanalys och uppföljning inom olika verksamheter. Kunderna bestÄr av smÄ- och medelstora företagskunder verksamma i ett flertal branscher. Störst verksamhet Äterfinns inom Nordamerika och Europa

Personlig kommentar

Palantir har skapat en egen marknad dĂ€r de sjĂ€lva verkar! Vilket bolag skulle inte vilja ha den stĂ€llningen? Det Ă€r lite dĂ€rför jag tror att mĂ„nga har svĂ„rt att berĂ€kna hur stora Palantir kan bli i framtiden. Legenden Peter theil Ă€r en av grundarna till bolaget och Cathie Woods pĂ„ Ark invest har Palantir som ett av deras större innehav.👊


Lucka tvÄ: Unity

Om Unity

Unity Software Àr verksamma inom teknikbranscen. Bolaget Àr specialiserade inom tillhandahÄllandet av mjukvarulösningar. Exempel pÄ produkter som bolaget erbjuder inkluderar grafiska 3D-verktyg för framstÀllandet av bilder och övrigt innehÄllsbaserat material. Störst verksamhet Äterfinns inom den nordamerikanska marknaden, dÀr kunderna huvudsakligen bestÄr av medelstora företagskunder och professionella privatanvÀndare.

Personlig kommentar

Jag har Ă€gt Unity rĂ€tt lĂ€nge till och frĂ„n likt Palantir. Det jag gillar mest med Unity Ă€r en utvecklingsplattform för spel. Ni har sĂ€kert fĂ„tt upp deras logga “powerd by unity” nĂ€r ni kört nĂ„got mobilspel osv. Som sagt det som tiltlalar mig Ă€r att unity tillhandahĂ„ller en ledande plattform inom en vĂ€ldigt het sektor (gaming). Ett bonus Ă€r vĂ€l att ARK invest Ă€ven dem Ă€ger mycket Unity.


Lucka tre: Plug Power

Om Plug Power

Plug Power konstruerar, utvecklar, tillverkar och kommersialiserar brÀnslecellsystem för elektriska lyftkransbilar och materialhanteringsutrustning. Bolaget erbjuder sina produkter globalt till detaljhandel, livsmedelsbutiker och institutionella matdistributionscentraler samt tillverkningsanlÀggningar. Bolaget grundades 1997 och har sitt huvudkontor i New York, USA.

Personlig kommentar

Ni som följer mitt konto vet att Plug Power Àr ett av min favoritbolag. Aktiekursen har helt klart varit en bergodalbana under det senaste Äret men bolaget fortsÀtter leverera. BortsÀtt frÄn lite kompletteringar av balansrÀkningen som sÀkte aktiekursen tycker jag Plug Power har levererat helt enligt plan det senaste Äret. Vill man investera i vÀtgas tycker jag Plug Power Àr ett sjÀlvklart alternativ. Plug Àr tveklöst nummer ett inom vÀtgas och en position som de befÀster mer och mer. 

Lucka fyra: Abcellera

Om Abcellera

AbCellera Àr ett teknikföretag som söker, avkodar och analyserar naturliga immunsystem för att hitta antikroppar som kan utvecklas till lÀkemedel för att förebygga och behandla sjukdomar. Bolagets plattform kombinerar lÀkemedelsutveckling, analys och maskininlÀrning. AbCellera samarbetar med lÀkemedelsutvecklare i alla storlekar, frÄn stora lÀkemedel till smÄ bioteknikföretag

Personlig kommentar

ABCL har jag Àgt till och frÄn sedan noteringen, tyvÀrr öppna den starkt för att sedan ha tappat under flera mÄnader. Normalt sÀtt gillar jag inte Biotech eftersom det kÀnns som lite casino om bolagens lÀkemedel lyckas eller inte. Det jag gillar med ABCL Àr att risken Àr mindre eftersom de tillhandahÄller en plattform snarare Àn har alla Àggen i samma korg.


Följa gÀrna mig pÄ Facebook , Twitter eller Instagram!

Med vÀnliga hÀlsningar
Niclas Vestlund/SmÄbolagsraketer.se

LĂ€mna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.