Var med när nästa raket tänds!

Raketportföljen: onoterat nytt ben i portföljen

Dags att röra om lite i raketportföljen

Dags att röra om lite i raketportföljen ?! Väljer att döpa om Xact högutdelare till ETF & Certifikat eftersom jag nyligen utökat med ett vätgascertifikat ? och vill få in även detta här. Dessutom finns det väldigt många intressanta ETF:er eller certifikat jag kommer vilja köpa in framöver. Rent krasst är ju faktiskt Xact Högutdelare en börshandlad ETF den med ?‍♂️. ⁣⁣

Onoterat

Onoterat tar även plats som ett ben i raketportföljen efter att jag investerat i det onoterade bolaget ILONSI (Läs mer om kampanjen som pågår här). Vi får se om det dyker upp fler intressanta onoterade innehav att lägga till i framtiden.⁣⁣
⁣⁣
Nu när jag ändrar om lite i portföljens olika ben behöver jag även fundera ut hur fördelningen ska se ut framöver. Nedan ser ni fördelningen vid förra uppdateringen.⁣ ?⁣

Förra uppdateringen

⁣⁣⁣Småbolag 52 %⁣⁣⁣⁣⁣
Raketfonder 26 %⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Xact Högutdelare 20 %⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Coinbase 2 % ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Likviditet 0 %⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣

Nuvarande fördelning ser ut såhär

Småbolag 45.5%⁣⁣
Raketfonder 20.3%⁣⁣
ETF & Certifikat 18.2%⁣⁣
Onoterat 13%⁣⁣
Coinbase 2%⁣⁣
Likviditet 1%⁣⁣

Reviderar den långsiktiga planen

Den långsiktiga planen måste jag nu revidera något efter att jag adderat benet Onoterat. Det som är säkert än så länge är att Småbolagen inte ska överstiga 50 % och att raketfonder och Xact Högutdelare (utdelningar) ska utgöra en större procent). Väljer att ha denna fördelning som plan långsiktigt framöver. Onoterat är just nu 13 % men kommer minska vartefter jag gör insättningar eftersom jag troligtvis inte kommer öka i onoterat lika frekvent.⁣ ?⁣
⁣⁣
?????? ?å?????????:⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Småbolag 40 %⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Raketfonder 25 %⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
ETF & Certifikat 20 %⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Onoterat 5 %⁣⁣
Coinbase 5 %⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Likviditet 5 %⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣

Följa gärna mig på Facebook , Twitter eller Instagram!

Med vänliga hälsningar
Niclas Vestlund/Småbolagsraketer.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inlägget av Min portfölj

Ta mig Längst upp