Toppinvesterarens tre innehav!

Detta är ett gästinlägg från författaren bakom bloggen Förvaltarbrevet

Att följa hur några hur de bästa investerarna och förvaltaren väljer att investera är en strategi som används av många duktiga investerare. En svensk förvaltare som haft ett toppenår på börsen är Handelsbankens förvaltar Oscar Karlsson. Nyligen kommunicerade förvaltaren att han tagit in flera nya aktier i portföljen. Jag föreslår inte att du borde kopiera hans nya innehav rakt av, se det som en inspiration om vilka aktier du själv borde lära dig mer om. 

Aktier Karlsson har köpt till portföljen nyligen är Readly, installationsbolaget Instalco och investmentbolaget Kinnevik

Instalco är ledande inom installation och service
File:Kinnevik Logo.svg - Wikimedia Commons
Readly logo (dark) | Readly AB

Karlsson motiverade köper enligt Dagens Industri med  ”Instalco är ett bolag som kommit starkt på slutet och adderat fler dotterbolag via förvärv. Man har börjat nå en sådan skala att modellen känns välvisad. Vi fortsätter se att de gör det här bra. Det är ett av de bolag som kommer gynnas av hållbarhetstrenden”, tror Oscar Karlsson.

”Det blir allt viktigare för fastighetsägare att se över hur ventilation, belysning och allt som handlar om hur byggnader och fastigheter kan bli mer energieffektiva. Där tror vi att Instalco har en bra position och kommer att kunna dra nytta av den här trenden kommande år. Investeringen är ett prisvärt sätt att på börsen komma åt en strukturell trend som förstärks när EU-taxonomin blir allt viktigare. Andra bolag som är vinnare på det, som Nibe, är redan väldigt upptäckta och dyra men här kan du få exponering mot trenden från installatörshållet”.

Karlsson väljer att också kommentera köpet av Readly:

Readly hade en uppmärksammad notering för drygt en månad sedan. Tre dagar före börsnoteringen meddelade bolaget att två av deras största förlag i Sverige, Bonnier och Aller media, sagt upp sina avtal. Nu har Aller media omförhandlat sitt avtal men aktien fick inte den skjuts som många investerare hoppats på”.

Andra kända fonder, som exempelvis Swedbank Robur Ny Teknik visade också intresse för aktien. Oscar Karlsson räds dock inte den tröga starten utan ser långsiktigt på magasinstjänsten. 

”Starten påminner om andra plattformsbolag som Spotify som hade en likartad situation på innehållssidan i början tills man började få fler användare. Vi känner även igen mönstret från Storytel när bolaget var i den fasen. Det stora värdet skapas i aktien när sentimentet gradvis svänger över till en förståelse för modellen och betydelsen av ett ökat användartal. Så utvecklingen ligger i linje med vårt långa case och är skälet till att man kan komma in i aktien på de här nivåerna”. - Det säger Karlsson till DI. 

Se Karlssons senaste förändringar som inspiration på din egen aktieportfölj. 

Med vänliga hälsningar
Förvaltarbrevet

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.